RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Jeugdbrandweer Mijdrecht wint kwalificatiewedstrijd op Texel

Datum: 29 mei 2018
Bron: ingezonden stukken

De juniorenploeg van jeugdbrandweer Mijdrecht is afgelopen weekend afgereisd naar Texel voor de kwalificatiewedstrijd van Jeugdbrandweer Nederland. De nog vrije nieuwe ploeg wist hier de eerste plaats in de wacht te slepen en is daarmee rechtstreeks door naar de halve finale!

Het team onder leiding van bevelvoerder Bart de Zwart kreeg in de klasse Junioren Lage druk te maken met brand in een bedrijfspand. Bij aankomst werden ze  opgewacht door de sleutelhouder die de ploeg goede informatie kon geven over het object en de aard van de brand. Door de aanvalsploeg (Maikel Griffioen en Jackie Luijben) werd eerst een verkenning rondom en in het object uitgevoerd waarbij de brandhaard werd gelokaliseerd. Vervolgens werd bij de doorverkenning in het pand een branduitbreiding gevonden. Ondertussen was door de waterploeg (Jelle van Amerongen en Machiek Zdunek) samen met de pompbediende (Bram Braaskamp) de waterwinning vanaf de ondergrondse brandkraan naar het bedrijfspand opgebouwd.
 
De eerste straal werd door de aanvalsploeg ingezet op de uitbreiding om verdere uitbreiding van de brand te voorkomen en bescherming te bieden voor de waterploeg die hierdoor met de tweede straal de brandhaard konden bereiken. Nadat de beide aanvalsstralen waren  ingezet kon de brand worden afgeblust en het sein brandmeester worden gegeven. Op het moment dat de brand volledig was gedoofd werd het gebouw geventileerd en konden alle materialen snel weer worden opgeruimd. Nadat de laatste materialen over de finish waren gebracht zat de wedstrijd er voor de ploeg op en was het wachten op de prijsuitreiking.
 
Bij de prijsuitreiking in de brandweerkazerne van Texel werd de ploeg van Mijdrecht tot winnaar van deze wedstrijd uitgeroepen en ging met de eerste plaats naar huis. De komende periode zal weer hard worden getraind voor de halve finale wedstrijden. De halve finale zal plaatsvinden op 16 juni a.s. in Oudewater.

laatst bijgewerkt op: 29 mei 2018 13:50

Terug