RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Jeugdbrandweer Mijdrecht herdenkt brandweercollega's tijdens halve finale

Datum: 18 juni 2018
Bron:

Zaterdag 16 juni speelden de junioren- en aspirantenploeg van Jeugdbrandweer Mijdrecht de halve finale in Oudewater.

De junioren speelde als eerste en zij werden gealarmeerd voor een bedrijfsbrand. Voor de pompbediende lag de waterwinning in de stoep voor het desbetreffende pand. De bevelvoerder kreeg te horen dat er mogelijk nog iemand binnen in het pand was en hierop heeft hij 1 en 2 naar binnen gestuurd voor een verkenning en redding. Ondertussen zorgden de nummers 3 en 4 voor de watertoevoer.

De nummers 1 en 2 hebben het slachtoffer die nog op de tractor zat naar buiten gehaald en via de pompbediende overgedragen aan de ambulance. Voor een verdere verkenning naar de brandhaard en de branduitbreiding stuurde de bevelvoerder beide ploegen naar binnen. Na het inzetten van twee stralen lagen druk doofde het vuur.

De aspiranten werden gealarmeerd voor een gebouwbrand. Bij aankomst van de jeugdbrandweer kwam een medewerker aan lopen met één arm in de brand. Direct werd er door de ploeg gehandeld en werd de brandende arm afgedekt met een blusdeken en daarna meteen naar de pompbediende gebracht. Hij koelde de opgelopen brandwonden met water. 

Bij de verkenning zagen 1 en 2  meteen  dat het brandde op een zolder. Door een verdere verkenning onder dekking van een straal bleek er ook brand in de werkplaats te zijn. Door het inzetten van twee stralen lage druk werd de brand geblust.

Na de gespeelde wedstrijden stond het jeugdbrandweerkorps stil bij de nationale herdenking van Brandweer Nederland. Ieder jaar herdenken zij op de derde zaterdag van juni de brandweercollega’s die omgekomen zijn bij het uitoefen van hun vak. De jeugdbrandweer heeft om 13:00 uur een ereteken gemaakt en twee minuten stilte gehouden.

Daarna was het tijd voor een sportieve wateractiviteiten en moesten zij wachten op de prijsuitreiking. De junioren behaalde een 12e plaats en de aspiranten werden 7de.

 

De wedstrijdploeg van de junioren bestond uit:
Bevelvoerder            Bart de Zwart
Pompbediende         Bram Braamskamp
Nummer 1                 Maikel Griffioen
Nummer 2                 Jackie Luijben
Nummer 3                 Jelle van Amerongen
Nummer 4                 Maciej Zdunek
Reserves                   Melissa de Lange, Gijs de Graaf en Henny Versluis

De wedstrijdploeg van de aspiranten bestond uit:
Bevelvoerder            Koen de Vries
Pompbediende         Joey Sluijs
Nummer 1                Eric Woudstra
Nummer 2                Maikel Griffioen
Nummer 3                Jelle van Amerongen 
Nummer 4                Maciej Zdunek

laatst bijgewerkt op: 18 jun 2018 14:50Skischool Amstelveen, skiles indoor skibaan

Terug

Skischool Amstelveen, skiles indoor skibaan