Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Gemeente en politie zijn jeugdoverlast in Kudelstaart beu - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Gemeente en politie zijn jeugdoverlast in Kudelstaart beu

Datum: 21 december 2010
Bron: Gemeente Aalsmeer

Met een gerichte groepsaanpak wordt een groep van 23 Kudelstaartse jongeren tot juni volgende jaar in het rechte spoor gehouden. Gesprekken tussen ouders, gemeente en politie leidden tot deze aanpak, waarbij uitgangspunt is dat de rust terugkeert rondom het winkelcentrum.

De gemeente Aalsmeer kiest voor deze aanpak in Kudelstaart omdat zij vindt dat de mensen die daar wonen, werken en winkelen recht hebben op een rustige en veilige omgeving. Daarbij zorgt de gemeente voor duidelijke spelregels. En onderdeel van de aanpak is verscherpte inzet van de politie en een intensievere samenwerking met het openbaar ministerie. Er zal meer en sneller een bekeuring worden uitgedeeld, alleen al voor het rondhangen in het winkelcentrum. De gemeente maakt bij de groepsgerichte aanpak ook gebruik van de inzet van Cardanus en van jeugdzorginstellingen.

Spelregels
De nu gekozen groepsaanpak resulteert in enkele duidelijke afspraken die gelden tot juni 2011. Die afspraken vallen samen te vatten in vijf hoofdpunten.

  1. Niet rondhangen in het winkelcentrum en bij de punt onder het afdakje aan de Einsteinstraat. Wie dat wel doet wordt naar de zeecontainer gestuurd, wie weigert te vertrekken kan worden bekeurd.
  2. Wie in Kudelstaart herrie veroorzaakt, mensen lastigvalt of troep achterlaat, krijgt een bekeuring.
  3. Er geldt een alcoholverbod rond het winkelcentrum en op de parkeerplaatsen. Wie zich daar niet aan houdt, krijgt een bekeuring.
  4. Niemand mag in het halletje van de Rabobank rondhangen. Wie dat wel doet, krijgt een bekeuring.
  5. Wie een bekeuring krijgt, moet tevoren beseffen dat de ouders hier per brief over worden ingelicht.

Huisbezoek
De jongeren uit de overlastgevende groep en hun ouders zijn allemaal individueel benaderd via een brief. Elf van de jongeren en hun ouders hebben bezoek aan huis gehad. De komende tijd worden zij scherp in de gaten gehouden. Ouders van jongeren die - om uiteenlopende redenen - niet zijn bezocht, ontvingen later een brief van gemeente en politie. Daarin wordt benadrukt dat ook hun kind tot de overlastgroep behoort en dat óók hun kind met de specifieke groepsaanpak te maken krijgt. Voor enkele jongeren wordt in 2011 een individueel traject uitgezet.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht