Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Politie neemt partijen gevaarlijk vuurwerk in beslag

Datum: 16 december 2010
Bron: Politie Regio Amsterdam Amstelland

De Kwakel/Amstelveen - De politie heeft vorige week vier partijen illegaal vuurwerk in beslag genomen in De Kwakel en Amstelveen. Het vuurwerk wordt beschouwd als zeer gevaarlijk.

In de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 december werd een auto, die geparkeerd stond op een parkeerplaats in De Kwakel, gecontroleerd door surveillerende agenten. De drie inzittenden bleken een doos met daarin tweehonderd 'vlinders' oftewel 'Spaanse Crackers' bij zich te hebben. Het bezit of handel in dit type vuurwerk is strafbaar gesteld in de wet Milieubeheer. "Zelfs een flits van een fotocamera kan de boel al doen ontploffen. De inzittenden hebben dus groot geluk gehad," zegt Jos Bon van de wijkteamrecherche.

Op donderdag 9 december leidde een anonieme tip naar een adres in Amstelveen Zuid, waar 160 vlinders werden aangetroffen. Een van de bewoners van het huis, een 23-jarige man, werd aangehouden. Via deze man kwam de politie op het spoor van een andere verdachte. Bij deze 19-jarige man thuis werden 220 nitraatbommen (zeer zwaar knalvuurwerk) gevonden. Ook deze verdachte leidde weer naar een volgende persoon, bij wie 209 nitraatbommen in huis lagen.

Een dag later werd een 15-jarige jongen aangehouden wegens openlijke geweldpleging. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het met vuurwerk opblazen van een metalen afvalbak.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht