Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Strooiroutes in gemeente aangepast

Datum: 15 december 2010
Bron: Gemeente De Ronde Venen

De strooiroutes in de gemeente De Ronde Venen zijn aangepast als gevolg van een verwacht tekort aan strooizout. De gemeente heeft besloten alleen nog zout te strooien op hoofdroutes, busroutes en doorgaande fietsroutes om te voorkomen dat de zoutvoorraad opraakt voordat het winterweer voorbij is

AkzoNobel, het bedrijf waarbij de gemeente het strooizout koopt, heeft de gemeente gewaarschuwd voor een mogelijk tekort. De vroege inval van de winter heeft geleid tot een enorme piek in de bestellingen van wegenzout. Ook onze gemeente heeft al bijna eenderde van de totale strooizoutvoorraad gebruikt. Het risico is daarom aanwezig dat al voor het einde van de winter de afgesproken hoeveelheid zout al op is. AkzoNobel is dan ook door haar voorraad heen. Er zijn geen andere mogelijkheden om aan strooizout te komen. Gezien de winterse omstandigheden waardoor Nederland wordt getroffen en de grote vraag naar zout, is de verwachting dat de aangepaste strooiroutes voorlopig van kracht  blijven.

Om te voorkomen dat ook onze gemeente wordt geconfronteerd met een zouttekort met als gevolg dat wegen niet meer berijdbaar zijn, worden de strooiroutes aangepast. De gemeente beperkt zich met strooien tot de hoofdroutes, busroutes en doorgaande fietsroutes. Daarnaast worden afspraken gemaakt met omliggende gemeenten om er met elkaar voor te zorgen dat de wegen in de gemeenten zo goed mogelijk berijdbaar blijven. Ter voorkoming van gladheid wordt in woonwijken brekerzand gestrooid worden. Mocht het tekort aan strooizout groter worden, dan wordt het zout gemengd met zand. Inwoners kunnen helaas geen gebruik meer maken van de mogelijkheid om zout op het steunpunt op te halen. Dit is normaal gesproken wel het geval.

Gladheidbestrijding is niet alleen maar een taak van de gemeente. Inwoners kunnen zelf een bijdrage leveren door bijvoorbeeld het eigen straatje en een stuk van het trottoir sneeuw- en ijsvrij te houden. Mensen die slecht ter been zijn, gaan niet graag de straat op als de trottoirs glad zijn. Let daarom ook op of u uw buren kunt helpen bij het sneeuwvrij maken van het trottoir. Gezamenlijk kunnen we de gemeente begaanbaar houden bij vorst, ijzel of sneeuw.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht