Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Oplichting door nep-postbezorger in Wilnis

Datum: 02 december 2010
Bron: Politie Regio Utrecht

Wilnis - Een bejaarde vrouw werd op maandag 29 november het slachtoffer van een ‘postbezorger’.

Op maandag werd rond 11.00 uur op de Burgemeester Padmosweg aangebeld bij de woning van een 88-jarige vrouw. Zij deed open en er stond een man in een postbezorgeruniform voor de deur. Hij had een pakketje voor haar, maar zij moest eerst de bezorgkosten (minder dan een euro) op zijn pinapparaat betalen. Zij pakte haar pinpas, stopte die in het apparaat en tikte haar pincode in. De ‘postbezorger’ gaf aan dat het apparaat niet goed werkte en dat hij haar daarom het pakketje niet kon geven. Zij zou die later in de week op het postkantoor op kunnen halen. Daarna verdween de man.

De bewoonster vertrouwde het toch niet. Haar dochter nam vervolgens contact met de TNT op. Daarbij bleek dat zij in het geheel niet met mobiele pinapparaten werken en dat er ook geen pakketje voor de bejaarde vrouw klaar lag. Vervolgens liet de dochter de bankrekening van haar moeder blokkeren. Er bleek al een groot geldbedrag van de rekening te zijn opgenomen. Tevens bleek dat de bejaarde vrouw niet haar eigen bankpas had teruggekregen, maar een andere pas. De postbezorger had kennelijk kans gezien bij het teruggeven de passen snel om te wisselen.

Aan getuigen die maandag rond 11.00 uur een man in een postbezorgeruniform op de Burgemeester Padmosweg, mogelijk in combinatie met een auto, hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug