Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Winnaars vrijwilligersprijzen 2010 De Ronde Venen

Datum: 17 november 2010
Bron: Gemeente De Ronde Venen

Als slotstuk van de Vrijwilligersdag in De Ronde Venen, maakte burgemeester Marianne
Burgman de winnaars bekend van de verkiezing ‘Vrijwilliger van het jaar 2010' en ‘Vrijwilligersorganisatie van het jaar 2010'. Vrijwilliger van het jaar is geworden mevrouw Henny Martensen. Zij ontving een beeld, speciaal ontworpen voor de winnaar van dit jaar. De titel Vrijwilligersorganisatie van 2010 is gewonnen door Stichting Vakantiespeelweken DRV in Vinkeveen. Zij ontvingen uit handen van de burgemeester een cheque ter waarde van € 2.500,-.

Ieder jaar wordt in de gemeente De Ronde Venen de Vrijwilligersdag georganiseerd om alle Rondeveense vrijwilligers te bedanken voor hun inzet en om het belang van vrijwilligerswerk voor de samenleving te benadrukken. Zonder het prijzenswaardige werk en belangenloze inzet van de vele vrijwilligers zou de samenleving niet hetzelfde zijn. Een vast onderdeel van de vrijwilligersdag is de verkiezing. Het aantal aanmeldingen voor de vrijwilligerstitels neemt ieder jaar toe. Dit jaar zijn maar liefst 14 vrijwilligers en 19 organisaties voorgedragen. In beide categorieën zijn eerste, tweede en derde prijzen te winnen.

Vrijwilliger van het jaar 2010
Mevrouw Martensen is uitgeroepen tot Vrijwilliger van het jaar en ontving het speciaal voor de vrijwilliger van het jaar gemaakte kunstwerk. Mevrouw Martensen heeft de Kledingbank De Ronde Venen opgezet, die zij vanuit haar eigen woning runde. In juli is zij vanwege zorgtaken verhuisd, maar tot die tijd verzamelde en sorteerde zij allerhande kleding voor de minst draagkrachtige medemens. Gedreven door een sterke sociale bewogenheid, besteedde zij hier veel tijd en moeite. Wegens het ontbreken van andere kledingbanken had haar kledingbank zelfs een regionale werking.
Het kunstwerk is ontworpen en gemaakt door kunstenaar Dyanne de Coole van Atelier de Wijde Doelen in Utrecht. Het beeld in klei laat een mensfiguur zien dat voor de borst een hart op handen draagt.

De tweede plaats ging naar mevrouw Willy de Pater uit Mijdrecht. De wijze waarop zij zich inzet voor kerk en samenleving toont de toegevoegde waarde van vrijwilligers aan. Niets lijkt haar teveel; zij zet zich op diverse terreinen in en is behulpzaam daar waar iemand nodig is.
Op de derde plaats is geëindigd de heer Anton Luijsterburg uit Vinkeveen. Al vele jaren zet hij zich met hart en ziel in als vrijwilliger in de technische dienst voor het Museum De Ronde Venen. Zonder hem zou dit industriële monument nauwelijks te onderhouden zijn.
Alle winnaars ontvingen een waardebon ter waarde van € 150,-

Vrijwilligersorganisatie van het jaar 2010
De winnende organisatie is Stichting Vakantiespeelweken DRV in Vinkeveen. Deze stichting zorgt al meer dan dertig jaar voor blije gezichten van basisschoolkinderen gedurende de laatste week van de zomervakantie. Ieder jaar kijken de kinderen reikhalzend uit naar een onvergetelijke afsluiting van de vakantie met alle denkbare leuke activiteiten. Zij ontvingen de hoofdprijs van € 2500,-.

De tweede plaats, met bijbehorende prijs van € 1000,-, is uitgereikt aan Stichting Multi Mondo uit Mijdrecht. Deze stichting heeft het initiatief genomen om vrouwen en kinderen in beweging te krijgen met zwemmen, fitness en andere sporten. Zij richten zich vooral op allochtone vrouwen en kinderen, voor wie deelname aan dergelijke activiteiten niet vanzelfsprekend is.
De derde plaats, met prijzengeld ter waarde van € 500,-, is gewonnen door Stichting Vogelvrij Zomerfestival uit Mijdrecht. De initiatiefnemers stimuleren de uitgaansmogelijkheden door het organiseren van een festival voor alle inwoners. In juni werd vanuit het niets een openluchtfestival georganiseerd, dat met circa 1500 bezoekers alom positief is ontvangen.

Voor de vrijwilligersdag van 16 november zijn wederom alle vrijwilligers in De Ronde Venen uitgenodigd voor een feestelijke dag vol activiteiten en workshops. Tegen drieën heette wethouder Jan van Breukelen de aanwezigen welkom en opende de vrijwilligersdag. Het avondprogramma stond voornamelijk in het teken van de verkiezing van Vrijwilliger en Vrijwilligersorganisatie van het jaar.
Voor de verkiezing kunnen inwoners en organisaties uit de gemeente personen en/ of organisaties nomineren. Het college van burgemeester en wethouders besluit op voordracht van het Comité van aanbeveling aan wie de prijzen worden toegekend.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht