Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Vier verdachten aangehouden wegens belastingfraude meubelwinkels

Datum: 16 november 2010
Bron: Politie Regio Utrecht

De FIOD heeft vandaag in een strafrechtelijk onderzoek dat wordt uitgevoerd onder leiding van het Functioneel Parket drie mannen van 26, 29 en 32 jaar in Vinkeveen, Amsterdam en Woerden aangehouden. Ze worden verdacht van belastingfraude, valsheid in geschrifte, witwassen en deelname aan een criminele organisatie.

De aangehouden verdachten zijn in wisselende samenstelling betrokken bij het misbruiken van diverse besloten vennootschappen (B.V.'s) en Engelse Limiteds (Ltd's). Deze B.V.'s en Ltd's exploiteerden, vaak door inzet van katvangers, meubelwinkels in Montfoort, Beverwijk, Zevenaar, Woerden, de Meern en Mijdrecht.
Het vermoeden is dat de verdachten geen of onjuiste aangiften omzetbelasting(OB) deden. Daarnaast is de verdenking dat de verdachten de aangegeven loonbelasting niet betaald hebben aan de Belastingdienst. Het fiscale nadeel bedraagt ongeveer 5 miljoen euro. De crimineel verkregen gelden zijn vermoedelijk onder meer geïnvesteerd in onroerend goed in Spanje.

De FIOD heeft 11 woningen, zes winkels en een magazijn doorzocht. Hierbij zijn bedrijfsadministratie en een vuurwapen in beslag genomen. De Spaanse autoriteiten hebben een woning in de omgeving van Alicante doorzocht.
De belastingdienst heeft beslag gelegd op voorraden, auto's, boten en onroerend goed en bankrekeningen in Nederland en Spanje. Dit om de schuld aan loonbelasting en omzetbelasting te kunnen voldoen. De meubelwinkels in Montfoort, de Meern, Beverwijk en Zevenaar zijn gesloten.

Fraude met B.V.'s
Het misbruiken van B.V.'s heeft een ontwrichtend effect op de samenleving. Het schaadt het vertrouwen in het handelsverkeer en kan verstrekkende gevolgen hebben voor schuldeisers en consumenten. Het Openbaar Ministerie en de FIOD treden dan ook stevig op tegen dergelijke fraudes.

 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht