Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Poging overval Mijdrecht, getuigen gezocht

Datum: 15 november 2010
Bron: Politie Regio Utrecht

Mijdrecht -  Op zondagavond 14 november werd gepoogd een overval op een horecagelegenheid te plegen.

Rond 20.55 uur wilde een medewerkster van een horecagelegenheid aan de Anselmusstraat de toegangsdeur van de zaak afsluiten. Het was haar al opgevallen dat twee jongens aan de overzijde van de straat stonden. Terwijl zij bij de toegangsdeur stond, zag zij dat de twee naar de zaak toe kwamen rennen en dat zij beiden een sjaal voor hun gezicht en een capuchon over hun hoofd hadden gedaan, kennelijk om herkenning te voorkomen. Terwijl zij de deur op slot trachtte te doen, probeerden de twee jongens de deur open te drukken. Dat wist de vrouw te voorkomen. Daarbij zag zij dat één van de verdachten een steekwapen bij zich had. Toen het de twee niet lukte de deur open te drukken, renden zij terug naar de overkant van de straat en verdwenen in de brandgang tussen de Midrethstraat en de Van Wassenaarstraat.

Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse en stelden een onderzoek in de omgeving in. Ook werd een Burgernetactie opgestart. Dat mocht echter niet leiden tot de aanhouding van de verdachten.

Signalementen

Jongen, 16-18 jaar, tenger/slank postuur, bruine ogen, witte korte jas (bomberjack), witte sjaal voor het gezicht en een witte capuchon;

Jongen, 16-18 jaar, tenger/slank postuur, bruine ogen, zwarte jas met zwarte capuchon en een donkere sjaal voor het gezicht.

 

Aan getuigen van de poging overval en aan mensen die menen de verdachten te (her-)kennen of hen rond 21.00 uur op of in de omgeving van de Anselmusstraat hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. Mogelijk dat de opvallende combinatie van een jongen met een witte jas en een jongen met een zwarte jas bij mensen is opgevallen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht