Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Jeugdbrandweer Vinkeveen tweede bij regionale finalewedstrijd

Datum: 15 november 2010
Bron: ingezonden stukken

Door de goede resultaten dit jaar bij de verschillende onderlinge wedstrijden had de jeugdbrandweer van Vinkeveen zich weten te plaatsen voor de regionale finale. Deze wedstrijd vond afgelopen zaterdag 13 november plaats in Utrecht. Na een pittige wedstrijd waarin veel inzet en improvisatie van de ploegleden werd gevraagd werd het harde werken beloond met een prachtige tweede plaats.

De ploeg uit Vinkeveen kreeg de melding van een binnenbrand bij een bedrijf aan de Tractieweg in Utrecht. Bij aankomst van de ploeg was de bedrijfsbrandweer al ter plaatse en had ingezet op een brandende container welke tegen het pand aan stond. Maar binnen bleek ook het een en ander aan de hand te zijn. De aanvalsploeg (nummer 1&2) voerden een snelle binnenverkenning uit en vonden al snel een brandhaard. Ondertussen zorgden de waterploeg (nummer 3&4) samen met de pompbediende voor het opbouwen van de waterwinning vanaf een ondergrondse brandkraan.

Nadat de aanvalsploeg hun bevindingen aan de bevelvoerder had verteld zette hij 1&2 binnen met de eerste straal in op de brandhaard. Vervolgens konden 3&4 met de tweede straal doorverkennen. Op de eerste verdieping vonden zij een slachtoffer en daarnaast nog een kleine brandhaard. Het slachtoffer bleek een inbreker en het bleek onduidelijk of hij alleen was. Daarom werd ook de hele begane grond verder verkend en werd er inderdaad nog een inbreker aangetroffen op het toilet. Beide slachtoffers werden overgedragen aan de aanwezige politie en ambulancedienst. De beide brandhaarden waren daarna snel onder controle en werd er met de nodige haast weer opgeruimd.

's Middags bij de prijsuitreiking bleek dat de grote inzet van de ploeg niet voor niets was geweest. Het resulteerde in een keurige tweede plaats. Daarnaast waren de aanvalsploeg en de waterploeg het beste op hun individuele wedstrijdnummer. Een prachtige prestatie met daarbij de complimenten voor de hele ploeg!

De wedstrijdploeg bestond uit:
Bevelvoerder Jelle Oldenburger
Pompbediende Mischa Borger
Nummer 1 Stijn Hoogendoorn
Nummer 2 Daan `t Hoen
Nummer 3 Arjan Lommers
Nummer 4 Yordi Borger

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht