Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Drugs- en mensensmokkelaars aangehouden Schiphol/Aalsmeer

Datum: 08 oktober 2010
Bron: www.petershotnews.nl

Schiphol/Aalsmeer - Bij verschillende onderzoeken van de marechaussee op Schiphol zijn in totaal negentien personen aangehouden. Het gaat onder meer om drugssmokkel en mensenhandel. Dat maakt de marechaussee vrijdag bekend.

In een onderzoek naar drugshandel werden vijf aanhoudingen verricht. De verdachten, 23 tot 60 jaar oud, zijn afkomstig uit Almere, Hilversum, Diemen, Hoofddorp en Aalsmeer. Ze probeerden via Schiphol drugs te smokkelen in onder meer zakken hondenvoer en bloemen. In totaal werd tien kilo coke, 160 kilo amfetamine, 150 kilo wiet en zeventig kilo hasj onderschept. De bende maakte gebruik van een bedrijf in de omgeving van de luchthaven, waar de pakketten met drugs geprepareerd werden.

Een andere groep die werd aangehouden wordt verdacht van het smokkelen van coke vanuit Peru en Ecuador. Een 24-jarige vrouw en een 25-jarige man uit Equador namen pakketten cocaïne in een rugzak mee en gaven die op Schiphol aan een 45-jarige Amsterdammer die op krukken liep. Deze werd bij het verlaten van de luchthaven onwel. Rechercheurs, die hem al in de gaten hielden, konden de drugs onderscheppen. Een 20-jarige luchthavenmedewerker uit Almere en een 38-jarige man werd ook opgepakt, net als de twee Ecuadoranen.

In september en oktober werden in een onderzoek naar mensensmokkel ook negen verdachten, onder wie vier leden van een gezin, opgepakt, afkomstig uit Amsterdam, Almere en Heerlen. Ze worden ervan verdacht te hebben geholpen bij de smokkel van ten minste vier Iraniërs naar Europa. In drie woningen en een horecagelegenheid in Amsterdam zijn computers, 36 duizend euro cash en drie vuurwapens in beslag genomen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht