Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Abcoude en De Ronde Venen organiseren samen Sportgala 2011 - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Abcoude en De Ronde Venen organiseren samen Sportgala 2011

Datum: 06 oktober 2010
Bron: Gemeente De Ronde Venen

De gemeenten Abcoude en De Ronde Venen, die per 1 januari 2011 fuseren, gaan gezamenlijk het Sportgala 2011 voorbereiden. Het Sportgala wordt op 21 januari 2011 in de Meijert in Mijdrecht gehouden en is het eerste grootschalige evenement van de nieuwe gemeente. Tijdens de avond wordt bekend gemaakt wie tot sportman, -vrouw, -talent en -ploeg van het jaar zijn verkozen. Zowel kandidaten uit de huidige gemeenten Abcoude als De Ronde Venen kunnen hiervoor worden voorgedragen.

Het Sportgala is al een paar jaar hét sportevenement van de gemeente De Ronde Venen. Sinds het in 2007 voor het eerst werd georganiseerd, is het steeds meer uitgegroeid tot een avond waarop sporters en sportbeleving centraal staan en sporters de aandacht krijgen die ze verdienen. Rode draad tijdens de avond vormt de uitslag van de sportverkiezingen waarvoor inwoners uit Abcoude en De Ronde Venen vanaf heden personen en teams kunnen aandragen. Op 21 januari wordt bekend gemaakt wie de sportman, sportvrouw, sportploeg en sporttalent van het jaar 2010 zijn. Nieuw dit jaar is de prijs sportvrijwilliger van het jaar.

Kandidaten aandragen
Voordat het zover is, kan iedereen sporters of sportteams aandragen voor de verschillende titels. Wellicht kent u op uw sportvereniging of in uw buurt een sportieveling die u eens in het zonnetje wil zetten. Een buur, vriend of familielid die uitblinkt in de sport? Draag hem of haar voor!.Misschien wordt deze persoon (of deze ploeg) wel genomineerd! Alle genomineerden worden uitgenodigd voor het sportgala waar de winnaar bekend wordt gemaakt. Kandidaten dienen voor 6 december te worden aangedragen.

Werkwijze
Wanneer alle voordrachten zijn verzameld, worden de kandidaten en teams in de verschillende categorieën met elkaar vergeleken en wordt door de jury een top drie samengesteld en bekend gemaakt. Dit zijn de genomineerden voor de verschillende titels. In de jury hebben onder andere de huidge wethouders Sport van Abcoude, Jobke Vonk, en De Ronde Venen, Ingrid Lambregts, zitting.

Criteria Sporter van het Jaar
Om in aanmerking te komen voor de titel Sportman, Sportvrouw, Sporttalent of Sportploeg van het Jaar, moet aan een van de volgende criteria worden voldaan:

Sportman, sportvrouw:
- Een goed resultaat hebben behaald op een kampioenschap op minimaal regionaal niveau.
- De sporter is een uniek voorbeeld voor andere sporters. Hierbij wordt rekening gehouden met aantal trainingsuren, doorzettingsvermogen, trainingsintensiteit en/of sociaal maatschappelijke factoren.

Sporttalent
Voor het sporttalent van het jaar moet worden voldaan aan de volgende criteria:
- Een goed resultaat hebben behaald op een kampioenschap op minimaal regionaal niveau
- Jonger zijn dan 18 jaar op het moment van de prestatie
- Een unieke of opmerkelijke prestatie voor de leeftijd van het talent

Daarnaast geldt dat voorgedragen personen in de gemeente Abcoude of in de gemeente De Ronde Venen dienen te wonen of om reden van studie en/of trainingsmogelijkheden (tijdelijk) buiten De Ronde Venen of Abcoude woonachtig zijn, en aangesloten zijn bij een sport c.q. sportvereniging in de gemeente De Ronde Venen of Abcoude.
Voor het sportteam geldt dat de vereniging waarbij het team actief is moet zijn gevestigd in de huidige gemeenten Abcoude of De Ronde Venen.

Voor de nieuwe categorie sportvrijwilliger worden de volgende criteria gehanteerd:
- De kandidaat verricht onbetaald vrijwilligerswerk binnen een sportvereniging.
- Moet woonachtig zijn in De Ronde Venen of Abcoude
- De kandidaat mag geen structurele financiële vergoeding ontvangen voor de werkzaamheden, behoudens onkostenvergoedingen (bv reiskosten).

Uw voordracht
Inwoners die personen of teams willen voordragen, kunnen dit doen door een email te sturen met daarin de contactgegevens van de persoon of het team dat ze willen voordragen. Een korte motivatie waarom de kandidaat of het team wordt voorgedragen en de eigen contactgegevens. Voordrachten kunnen worden gemaild naar Bert de Jong van de gemeente Abcoude (bert.dejong@abcoude.nl) of Bas Bokkes van de gemeente De Ronde Venen (b.bokkes@derondevenen.nl). Voor meer informatie kan worden gebeld met 0294 - 280257 of 0297 - 291651.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht