Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Oplichters falen bij oudere vrouw in Abcoude

Datum: 29 september 2010
Bron: Politie Regio Utrecht

Abcoude - Twee laffe oplichters joegen op dinsdagmiddag 28 september een bejaarde vrouw de stuipen op het lijf.

Rond 12.30 uur belden twee mannen in overalls op het Janshof aan bij de woning van een 79-jarige vrouw. Zij deed open en de mannen vertelden dat er problemen waren met haar waterleiding en dat er explosiegevaar was. De bewoonster schrok enorm en liet één van de mannen binnen. Hij zei meteen dat zij haar waardevolle spullen in veiligheid moest brengen. De slecht ter been zijnde vrouw kon echter niet naar boven, waarop de man dat deed. Net op dat moment belde een vriendin van de bewoonster bij haar aan. De man wist zich vermoedelijk betrapt en ging er met een smoesje vervolgens met zijn maat vandoor. De vriendin belde de politie.

Agenten gingen ter plaatse en wisten de bewoonster gerust te stellen dat er echt geen sprake was van explosiegevaar. Aan de hand van het signalement stelden agenten een onderzoek in de omgeving in, maar de oplichters bleken te zijn gevlogen. Door de komst van de vriendin, hadden de mannen vermoedelijk nog geen kans gezien iets te stelen.

De verdachten waren twee blanke mannen van rond de vijftig jaar oud, één met blond en de ander met donkerblond haar. Beiden droegen een blauwe overall. Aan getuigen die de verdachten rond 12.30 uur op of in de omgeving van het Janshof hebben gezien of hen menen te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug