Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Burgemeester Burgman hoopt op einde coniferenbranden

Datum: 24 september 2010
Bron: Gemeente De Ronde Venen

Burgemeester Burgman van De Ronde Venen hoopt dat het is afgelopen met de coniferenbranden in Mijdrecht. ,,Inwoners van de wijken waar brandstichtingen plaatsvonden, hebben een rottijd achter de rug. Zij zaten 's avonds en 's nachts in spanning dat misschien hun coniferen in brand zouden worden gestoken, met alle mogelijke gevolgen van dien. Ik kan me goed voorstellen dat zij verlangen naar rust in hun wijk.''


Vanochtend werd bekend dat de man die vorig weekend werd aangehouden, is vrijgelaten. De 23-jarige verdachte heeft de brandstichting waarvoor hij op heterdaad is aangehouden, bekend. Omdat er op dit moment geen aanwijzingen zijn dat hij verantwoordelijk is voor meer branden, gaat de recherche verder met het onderzoek. Bewoners die nog informatie hebben, bijvoorbeeld over een verdachte situatie, kunnen dit nog steeds melden bij de politie.
Burgemeester Burgman roept inwoners op waakzaam te blijven. "Samen met de politie spannen we ons maximaal in om nieuwe branden te voorkomen en er voor te zorgen dat het gevoel van veiligheid terugkeert in de wijk. Wijkbewoners kunnen daarbij helpen door bij verdachte situaties onmiddellijk de politie te bellen via het alarmnummer 1-1-2 en ogen en oren extra open te houden. Ook kunnen zij mel-dingen doen via het servicenummer van de gemeente."

Bekijk het fragment van RTV Utrecht hier

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug