Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Foto's rampenoefening op Kromme Mijdrecht online

Datum: 21 september 2010
Bron: Gemeente De Ronde Venen

Brandweer, politie, ambulance, Waternet en gemeente De Ronde Venen houden een omvangrijke oefening op dinsdag 21 september. Doel van de lokale oefening is om ervaring op te doen bij de bestrijding van een incident waarbij samenwerking tussen verschillende diensten van groot belang is.

Foto's van deze oefening staan nu online in het fotoalbum, klik hier.

Naast regelmatige oefening van hun eigen specifieke vaardigheden bij incidenten, oefenen de hulpdiensten af en toe gezamenlijk om de verschillende processen goed op elkaar af te stemmen.

De rampenoefening speelt zich af op de Kromme Mijdrecht bij de Pondskoekersluis in De Hoef. Het incident vindt plaats op het water en is zo omvangrijk dat meerdere (hulp)diensten noodzakelijkerwijs moeten samenwerken. Volgens het scenario komt een tjalk in aanvaring met een recreatievaartuig. Op de tjalk bevinden zich circa 25 jongeren. Beide schepen raken door de botsing zwaar beschadigd, er breekt brand uit op de tjalk en het recreatievaartuig zinkt in de uitvaartopening van de sluis. Ter ondersteuning van de oefening wordt gebruik gemaakt van o.a. licht- en rookmateriaal.

De oefening ‘Sluisramp' vindt plaats op dinsdag 21 september 2010.
Oefenlocatie: Pondskoekersluis in De Hoef
De oefening is gepland van 20.00 tot circa 21.30 uur
Omwonenden zijn inmiddels geïnformeerd.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug