Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Dozen vol dode wasbeerhonden langs A2 bij Abcoude - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Dozen vol dode wasbeerhonden langs A2 bij Abcoude

Datum: 30 juli 2010
Bron: RTV Utrecht

Abcoude - Langs de A2 bij Abcoude heeft een vrouw woensdag dozen vol dode wasbeerhonden gevonden. De gemeente heeft de vondst bevestigd.

Klik hier voor foto's en een video op RTV Utrecht.

Het zou gaan om duizenden dieren waarvan de ruggen zijn gevild. Mogelijk is het bont van de dieren gebruikt in kleding.

"Het is een bizarre vondst. De dieren zijn verder helemaal intact, alleen hun ruggen zijn eruit gesneden", zegt directeur Claudia Linssen van de Bont voor Dieren. Zij kregen als eerste de melding van de vinder en hebben gemeente en politie ingeschakeld.

Diersoort
Wasbeerhonden lijken erg op wasberen, maar zijn een geheel eigen diersoort. Ze worden veel gebruikt in de bontindustrie en komen in Nederlands nauwelijks voor.

"Het bont van hun ruggen wordt gebruikt voor de enorme bontkragen van de jassen die je afgelopen winter veel zag", zegt Linssen.

Het is onduidelijk wie de dode dieren langs de snelweg heeft gedumpt. Er lagen ook jerrycans met benzine naast. Mogelijk zijn de daders gestoord toen ze de beesten wilden verbranden.

De gemeente Abcoude heeft de dozen opgeruimd.

Klik hier voor foto's en een video op RTV Utrecht.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34



Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht