Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Vermoedelijk pyromaan aangehouden in Mijdrecht

Datum: 26 juli 2010
Bron: www.petershotnews.nl

25-07-2010 - 18:15 uur - Er gaan roddels dat de pyromaan weer vrij is, dit is absoluut NIET het geval !

Mijdrecht - In de nacht van zaterdag op zondag had de brandweer het weer druk met in totaal drie buitenbranden.

Twee daarvan waren coniferenbranden. Als eerste kwam er rond 00.10 uur een melding van een brand op de Bozenhoven. Bij een huis op de kruising met de Viergang was een coniferenheg in brand gestoken. Ook het huis liep veel schade op, waaronder gebroken ruiten.

Rond 2.30 uur kwam er een melding van de Agaat in Mijdrecht. Ook hier ging het om een coniferenheg. Bij deze brand bleef de schade beperkt.

Rond 2.50 uur surveilleerde een agent in de wijk Hofland toen hij opeens een brandlucht rook. Al snel bleek het om een krantentas te gaan op de Maansteen.

Op de Maansteen werd rond 3.00 uur een verdachte aangehouden. Deze man bleek overeen te komen met het signalement wat verspreid was via Burgernet.

Opvallend is dat de verdachte afgelopen donderdag de brand op de Botdrager gemeld had bij 112. Daarna was er een brand bij de Dukaton. Ook bleek de laatste brand van donderdag- op vrijdagnacht in de achtertuin van de verdachte te zijn. Overigens zijn er de laatste weken vele branden in de omgeving van de Turkoois geweest.

De politie heeft de woning van de verdachte inmiddels afgezet en is een onderzoek gestart.

Foto's: Peter Bakker (A-side media)

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht