Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Politie onderzoekt zoveelste coniferenbrand

Datum: 15 juli 2010
Bron: Politie Regio Utrecht

Mijdrecht - De politie onderzoekt een brand, die ontstond in een coniferenhaag aan de Toermalijn in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 juli.

Het vermoeden bestaat dat de brand kort na 03.00 uur uitbrak. Rond dat tijdstip hoorden en zagen getuigen drie personen in de straat, die naar elkaar aan het schreeuwen waren. Er wordt vermoed, dat dit drietal betrokken is bij het ontstaan van de brand. In de uitgebrande heg werden sporen aangetroffen, die duiden op brandstichting.
De vlammen zijn vermoedelijk gedoofd door harde regenval en bereikten de gevel van de betreffende woning tot op een meter. Het risico dat de vlammen zouden zijn overgeslagen naar de woning was zeker aanwezig.

Sinds eind mei werd er ook brand gesticht in coniferen en/of schuttingen op Turkoois, Diamant en Zirkoon. Het onderzoek naar die branden leverde nog geen resultaat op. Politiemensen van het wijkteam De Ronde Venen surveilleren vaker in de getroffen omgeving en roepen bewoners op extra alert te zijn en bij verdachte situaties direct 1-1-2 te bellen. Bovendien is het belangrijk dat, als u slachtoffer bent geworden van brand(stichting), hiervan melding en/of aangifte te doen.

Heeft u informatie dat te maken kan hebben met deze branden, neemt u dan alstublieft contact op met de politie De Ronde Venen via het algemene telefoonnummer 0900-8844 of via email [email protected].

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht