Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Eurlings opent A2 Abcoude-Holendrecht

Datum: 14 juli 2010
Bron: 0297-online.nl

Gisteren heeft minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat de A2 tussen Abcoude en Holendrecht opengesteld. Op dit stuk zijn nu 5 rijstroken beschikbaar voor het verkeer. De A2 tussen Abcoude tot Holendrecht is onderdeel van het spoedaanpakproject A2 Holendrecht-Maarssen. In september dit jaar kan het verkeer gebruik maken van vijf rijstroken in beide richtingen op de A2 tussen Holendrecht en Maarssen. De doorstroming is dan ook op dit deel van de A2 aanzienlijk verbeterd.

De hele A2 van Amsterdam naar Maastricht wordt aangepakt. Op de A2 staan dagelijks files. De aanpak van deze internationale corridor verbetert de doorstroming van het verkeer. Tussen Amsterdam en Utrecht wordt de A2 verbreed naar twee keer vijf rijstroken.

Werkzaamheden A2 Holendrecht-Maarssen
Tussen Maarssen en Abcoude vinden nog werkzaamheden plaats. Vanaf woensdag 21 juli wordt de A2 vanaf afrit 7 (Het Zand, Parkwijk) tot knooppunt Holendrecht vijf rijstroken opengesteld voor het verkeer. De werkzaamheden tussen Holendrecht en Maarssen in zuidelijke richting duren tot september 2010. Dan zijn op de A2 tussen Holendrecht en Maarssen vijf rijstroken in beide richtingen voor het verkeer open. In september dit jaar kan het verkeer gebruik maken van vijf rijstroken in beide richtingen op de A2 tussen Holendrecht en Maarssen.

100 km/u; schoner en stiller
De maximumsnelheid op dit traject wordt 100 km/u. Deze snelheid is onderdeel van een pakket maatregelen bij de verbreding van de A2. Een maximum snelheid van 100 km/u veroorzaakt minder verkeersgeluid en draagt bij aan een schonere lucht door minder uitstoot van uitlaatgassen. Daarnaast is op dit traject dubbellaags ZOAB toegepast. Hierdoor wordt het verkeersgeluid verder gereduceerd.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht