Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Jeugdbrandweer Vinkeveen komt net te kort voor landelijke finale

Datum: 14 juni 2010
Bron: ingezonden stukken

De jeugdbrandweer van Vinkeveen heeft afgelopen zaterdag 12 juni in Sliedrecht deelgenomen aan de halve finale wedstrijd in de klasse aspiranten lage druk. De ploeg uit Vinkeveen speelde een sterke en goede wedstrijd, maar bleek bij de prijsuitreiking helaas enkele punten tekort te komen voor deelname aan de landelijke finale wedstrijd.

Het jeugdbrandweerteam moest uirukken voor een automatische brandmelding welke afkomstig was vanuit een woning van een woningcorporatie. De alarmcentrale kon de ploeg hierdoor ook geen extra informatie geven over de aard van de brand. Bij aankomst van de ploeg werden ze opgewacht door de buurman die het geluid van een rookmelder hoorde uit het huis van zijn buurman. De bewoner moest nog binnen zijn, dus stuurde de bevelvoerder direct de aanvalsploeg naar binnen voor een verkenning. De waterploeg verzorgde met de pompbediende de opbouw van de waterwinning naar het pand. De aanvalsploeg trof ondertussen binnen de bewoner aan welke erg slecht ter been en zeer slecht horend was. Toch konden ze hem snel naar buiten brengen. De waterploeg nam vervolgens het slachtoffer over en bracht hem naar de pompbediende in afwachting van de gealarmeerde ambulance.

In de woning bleek in de woonkamer een brand te zijn ontstaan met een uitbreiding naar de eerste verdieping. De bevelvoerder zette de aanvalsploeg (1&2) met de eerste straal beneden in op de brandhaard. Vervolgens kon de waterploeg (3&4) met de tweede straal veilig boven worden ingezet op de uitbreiding. Hierdoor kon de brand snel worden geblust en werden daarna zo snel mogelijk de stralen weer opgeruimd en alle materialen weer ingepakt.

De wedstrijdploeg bestond uit:
Bevelvoerder Jelle Oldenburger
Pompbediende Daan `t Hoen
Nummer 1 Stijn Hoogendoorn
Nummer 2 Rick van der Hoeven
Nummer 3 Arjan Lommers
Nummer 4 Yordi Borger
Reserves Ivo Jonkers en Mischa Borger

Aan het eind van de dag tijdens de prijsuitreiking bleek dat alle ploegen de wedstrijd tot een goed einde hadden gebracht. Hierdoor waren de onderlinge verschillen tussen de ploegen erg klein. De beste vijf ploegen plaatste zich voor de landelijke finale, maar hiervoor kwam de Vinkeveense jeugdbrandweer slechts tien punten tekort en eindigde op een achtste plaats. Een minimaal verschil en de teleurstelling was dan ook groot. Desalniettemin draait de ploeg in de regionale competitie nog volop mee. Hiervoor speelt het team aanstaande vrijdag alweer een wedstrijd in de Bilt.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht