Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Bewapende man in Mijdrecht

Datum: 11 juni 2010
Bron: Politie Regio Utrecht

Mijdrecht - Een automobilist werd bij het op papier zetten van een aanrijding zo kwaad, dat hij een wapen tevoorschijn haalde. Een agent hield hem met getrokken pistool aan.

Rond 20.00 uur reed een 46-jarige man uit Wilnis op de Constructieweg achteruit met zijn bestelbus. Daarbij botste hij tegen de geparkeerde auto van een 20-jarige jongeman uit Wilnis aan, maar reed vervolgens door. De 20-jarige man en een andere getuige, een 19-jarige jongeman uit Wilnis, gingen met de auto achter hem aan. Zij haalden hem in en wisten de 46-jarige Wilnisser te overtuigen een schadeformulier in te vullen. Dat gebeurde in een pand aan de Constructieweg. De 46-jarige verdachte werd bij het invullen van het formulier echter boos en sloeg de 19-jarige Wilnisser. De beide jongemannen belden daarop de politie.

Nog voordat agenten ter plaatse kwamen, verscheen de 46-jarige man met een luchtdrukgeweer. De jongemannen bedachten zich geen moment en vluchtten het pand uit. Een agent die ter plaatse kwam, zag de verdachte met het geweer lopen. Hij trok zijn pistool en gebood de verdachte het wapen neer te leggen. Dat deed de verdachte. Hij werd daarop direct in de boeien geslagen. Het geweer is in beslag genomen.

De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten. De beide jongemannen deden aangifte van mishandeling/bedreiging. De verdachte rook sterk naar alcohol en had kennelijk te veel gedronken. Hij weigerde echter aan de ademanalyse of een bloedproef mee te werken. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht