Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Gewestelijke brandweerwedstrijden in Vinkeveen en Waverveen 5 juni 2010

Datum: 09 juni 2010
Bron: Brandweer Vinkeveen en Waverveen

Zaterdag 5 juni stond in het teken van de gewestelijke brandweerwedstrijden. Er zijn hiervoor twee objecten opgebouwd waar een incident is nagebootst die door verschillende brandweerkorpsen uit het hele land moesten worden bestreden.

In Waverveen was de Nederlands Hervormde Kerk aan de Cliffordweg het strijdtoneel. Hier was een brand in het souterrain ontstaan waarbij naast de brandbestrijding ook personen gered moesten worden.  De brand kon slechts op één correcte manier worden bestreden waarbij een snelle redding was geboden. De deelnemende korpsen werden door een vakjury beoordeeld en de 2 ploegen die het best het vooraf bedachte scenario evenaarden, gaan spelen voor de landelijke titel in de klasse TAS HD (Tank-Auto-Spuit Hoge-Druk) op 25 september in Wesepe.

Tweede scenario speelde zich af in het Zwembad “Veenbad“. Hier had een bedrijfsongeval plaatsgevonden. Bij werkzaamheden was een zojuist losgesneden stalen balk uit een hijsinstallatie gevallen op een medewerker. De snijbrander veroorzaakte brand waarvoor zelfs een hoogwerker ter plaatse moest komen. Personen raakten in paniek en moesten gekalmeerd en rustig naar buiten geleid worden.  Eén persoon  liep brandwonden op, sprong in de ringvaart en verdween onder water. De aanwezige zwemlerares struikelde en kwam bewusteloos in het zwambad te liggen. Kortom een complex scenario, waarbij ook de ploegen werden beoordeeld op inzet en creativiteit. De beste 2 ploegen mogen deelnemen aan de strijd om de landelijke titel in de categorie Hoofdklasse op 11 september in Aalburg.

Organiserend brandweerpost Vinkeveen werd geassisteerd door collega’s uit Abcoude, Cotthem, Maarssen, Breukelen, Loenen a/d Vecht en Nederhorst den Berg. Politie en ambulancedienst hebben ook hun medewerking verleend om de scenario’s een realistisch karakter te geven. Het mooie weer werkte uitstekend mee aan succesvolle dag voor de organisatie, echter voor de deelnemende ploegen werd het hierdoor juist een extra zware klus.

De prijzen zijn als volgt verdeeld:
TAS HD - eerste plaats Dodewaard, tweede plaats Bilthoven.
Hoofdklasse - eerste plaats Sprang-Capelle, tweede plaats Buren.

Foto's: Sven Pothuizen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht