Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Stembureaus geopend, stemmen maar

Datum: 09 juni 2010
Bron: RTV Utrecht

Regio - In de hele provincie Utrecht zijn om 7.30 uur de stemlokalen opengegaan voor de Tweede Kamerverkiezingen. Drie maanden na de val van het kabinet-Balkenende IV is vandaag het woord aan de kiezers.

Kiezers kunnen op elk willekeurig stembureau terecht. Zo kunnen reizigers onder meer terecht op de treinstations Utrecht Centraal, Amersfoort en Woerden. RTV Utrecht brengt het verloop van de verkiezingen de hele dag via radio, televisie, internet en teletekst. Verslaggevers staan op diverse plekken in de regio om de stemming te peilen.

RODE POTLOOD
Aan de Tweede Kamerverkiezingen doen negentien partijen mee. Landelijk kunnen ongeveer 12 miljoen kiesgerechtigden hun stem uitbrengen met het rode potlood. Om 21.00 uur sluiten de stembureaus, waarna het tellen van de stemmen begint.

Op dat tijdstip is direct al een prognose van de uitslag. Onderzoeksbureau Synovate voert daarvoor in opdracht van de drie nieuwsorganisaties NOS, RTL en ANP gedurende de dag kiezersonderzoek uit.

Aan het begin van de nacht is er naar verwachting een voorlopige uitslag op basis van de uitgebrachte stemmen. De Kiesraad stelt de officiële uitslag op 15 juni vast.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht