Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Beelden PetersHotnews.nl in Hart van Nederland

Datum: 07 mei 2010
Bron: Gemeente De Ronde Venen

Mijdrecht - Burgemeester Burgman van De Ronde Venen heeft dinsdagmiddag 4 mei zes mensen in de bloemetjes gezet vanwege hun adequate optreden tijdens een ongeluk op dinsdag 20 april. Als gevolg van een botsing op de kruising Hoofdweg en Westerlandweg, was een wagen met een inzittende op zijn kop in een sloot beland. Door het alerte optreden van de zes, kon de inzittende snel uit zijn levensgevaarlijke positie worden bevrijd.

Voor burgemeester Burgman was het optreden van de zes aanleiding om hen uit te nodigen voor koffie met gebak op het gemeentehuis en hen een bloemetje te overhandigen. Ook wijkteamchef Jaap Dubbelaar van de politie en brandweercommandant Lex Tillart waren aanwezig om hun dank voor de inzet van de zes te onderstrepen. In een korte toespraak zei burgemeester Burgman verheugd te zijn dat er nog steeds mensen zijn die in actie komen wanneer op onverwachte momenten medemensen in gevaar zijn. ,,Door uw adequate optreden is waarschijnlijk erger letsel voor de inzittende voorkomen. Mede namens alle inwoners van onze gemeente dank ik u voor uw inzet.'' Drie van de zes zijn inwoners van Mijdrecht, twee van Uithoorn en een is afkomstig uit De Hoef.

Op dinsdagavond 20 april 2010 kwam op de kruising Westerlandweg/Hoofdweg de auto van een inwoner uit Hoofddorp in botsing met die van een automobiliste uit Woerden. Bij haar in de auto zat ook een inwoner van Mijdrecht. Door de aanrijding belandde de auto van de Woerdense op zijn kop in de sloot naast de weg. De automobiliste wist de auto snel te ontvluchten, maar haar passagier lukte dat niet. Hij hing ondersteboven in zijn autogordels in de wagen die langzaam in de zachte bodem van de sloot wegzakte.

Kort na het ongeluk sprongen enkele voorbijgangers in de sloot in een poging de inzittende uit de wagen te halen. Met vereende krachten lukte het hen de wagen te kantelen en een zijruit in te slaan. Omwonenden die de klap van de botsing hadden gehoord, belden onmiddellijk 112 om de hulpdiensten te alarmeren. Ook reikten zij de mensen in het water een koevoet aan waarmee de ruit kon worden stukgeslagen. De passagier kon daarna ongedeerd de auto verlaten.

Klik hier voor de beelden op de website van SBS6, Hart van Nederland. Deze zijn woensdag 5 mei j.l. uitgezonden op tv.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht