Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Agenten gewond na achtervolging Mijdrecht

Datum: 19 april 2010
Bron: Politie Regio Utrecht

Mijdrecht - De politie heeft na een achtervolging een 22-jarige automobilist uit Mijdrecht aangehouden voor onder andere gevaarlijk rijgedrag en het rijden onder invloed.

In de nacht van vrijdag op zaterdag zagen agenten rond 00.45 uur op het Oortjespad in Wilnis dat een auto uit de sloot werd getakeld door een pick-up truck. De bestuurder van de pick-up truck verklaarde dat hij langs het voertuig was gereden en dat hij twee mannen de helpende hand had geboden om de auto weer de weg op te krijgen. Agenten vermoedde dat het tweetal onder invloed van alcohol een ongeval hadden gehad en hierbij in de sloot waren terechtgekomen. Een blaastest wees uit dat beiden onder invloed van alcohol waren. Toen agenten de mannen hiermee wilde confronteren, ging een van hen , een 22-jarige man uit Mijdrecht er plotseling vandoor met de auto. Een van de agenten moest hierbij opzij springen om de wegrijdende auto te ontwijken. Na een achtervolging waarbij meerdere politieauto's werden ingezet, is de automobilist op de Koningspil in Mijdrecht aangehouden. Omdat de man verzet pleegde is gepast geweld gebruikt om hem onder controle te krijgen.

De Mijdrechter is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Twee agenten zijn bij dit incident licht gewond geraakt.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug