Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Midpoint TV zendt unieke portretten van fractievoorzitters uit

Datum: 17 april 2010
Bron: Midpoint FM & TV

Gedurende het komende weekeinde (te beginnen op vrijdag 16 april as.) zendt MidPoint TV, onder de naam MidPoint Politiek, een unieke serie portretten uit van de fractievoorzitters van alle politieke partijen die momenteel vertegenwoordigd zijn in de gemeenteraden van Abcoude en De Ronde Venen.

Onder het motto "Onbekend maakt onbemind" heeft een team van MidPoint-vrijwilligers in de afgelopen weken interviews opgenomen met alle fractievoorzitters, op een door hen zelf uitgekozen en in de interviews beargumenteerde locatie. Zo zien we een interview op het viaduct over de A2 bij Abcoude, bij het monument voor de 3 vliegers van de in 1944 neergeschoten Britse Vickers Wellington, bij de Vinkeveense Plassen, en bij het Gein, maar ook gewoon thuis, in de huiskamer of in de tuin. Éen van de in de serie te horen argumenten om voor een specifieke locatie te kiezen, is bijzonder opmerkelijk en uniek.

De fractievoorzitters kregen elk dezelfde vragen voorgelegd, in de trant van "waarom bent u in de politiek gegaan, wat is een doel waarvoor uw fractie zich heeft ingespannen en dat niet gerealiseerd is, wat is een doel waarvoor uw fractie zich heeft ingespannen, dat wel is gerealiseerd, wat verwacht u van de herindeling etc. "

Op de eveneens aan alle fractievoorzitters gestelde vraag of zij bij de komende Gemeenteraadsverkiezingen, beschikbaar zijn, antwoordde het merendeel bevestigend.

De portretten duren elk zo ongeveer 5 tot 6 minuten, en ze worden in blokjes uitgezonden rond het eveneens dit weekeinde uit te zenden informatieve programma 2ThePoint.

De indeling van de blokjes is als volgt:

De Ronde Venen Abcoude

1e blok
Ronde Venen Belang SVAB
GemeenteBelangen
D66 D66

2e blok
CDA CDA
VVW
De Combinatie PvdA

3e blok
CU/SGP
Groen Links
VVD VVD

Een andere bijzonderheid is, dat de blokjes vanaf aanstaande vrijdag ook direct voor de inwoners van Abcoude te zien zijn. Dit kan via http://www.midpoint.fm/uitzendinggemist. Men wordt dan doorgeleid naar de website met gemiste programma's. Daar staan vanaf aanstaande vrijdagmiddag de blokjes gereed.

De interviewers zijn Kees Moormann en Ferry Mulder. De opnamen zijn gemaakt door Ton Boxhoorn, Pieter Laarman, en Ed Wijnberg. De vormgeving van het programma is gemaakt door Martin Wielage.

Op de agenda staan nu nog interviews met de wethouders en burgemeesters van De Ronde Venen en Abcoude. Deze volgen in de komende weken.

De programma's van MidPoint zijn te volgen: Radio: Ether 105.6 FM, Kabel 101.9 FM. TV kanaal 45 of 663,25 Mhz

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug