Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Jeugdbrandweer Vinkeveen wint Kwalificatiewedstrijd

Datum: 11 april 2010
Bron: Ingezonden stukken

De jeugdbrandweer van Vinkeveen is zaterdag 10 april in het Brabantse Dongen winnaar geworden van de wedstrijd in de klasse aspiranten lage druk. De ploeg uit Vinkeveen kreeg te maken met een containerbrand bij een bedrijf op het industrieterrein van Dongen. Bij aankomst van de ploeg werden ze opgewacht door de sleutelhouder van het pand. Hij kon de bevelvoerder al enige informatie geven over het gebouw. De snelle binnenverkenning werd uitgevoerd door 1&2 waarbij bleek dat er inderdaad een container in brand stond, maar tegen een liftschacht. Hierdoor was de brand doorgeslagen naar de eerste verdieping. Inmiddels hadden 3&4 samen met de pompbediende zeer snel voor de waterwinning gezorgd die gehaald moest worden via een ondergrondse brandkraan.

De bevelvoerder zette 1&2 met de eerste straal beneden in op de brandhaard. Vervolgens konden 3&4 met de tweede straal veilig boven worden ingezet op de uitbreiding. Deze bevond zich in de lift zelf. De brand werd op de juiste manier en op een veilige wijze geblust. De hele wedstrijd werd ook keurig binnen de toegestane speeltijd gespeeld.

Na de wedstrijd had iedereen een goed gevoel over de inzet en er was daarnaast door alle ploegleden erg hard gewerkt. Bij de prijsuitreiking bleek dat de grote inzet niet voor niets was geweest. Het resulteerde in een prachtige eerste plaats. Er waren totaal 1061 punten behaald met grote voorsprong op de nummer twee. Daarnaast waren ook een aantal ploegleden de beste op hun individuele wedstrijdnummer. Een prachtige prestatie met daarbij de complimenten voor de hele ploeg!

De wedstrijdploeg bestaat uit:
Bevelvoerder Jelle Oldenburger
Pompbediende Daan 't Hoen
Nummer 1 Stijn Hoogendoorn
Nummer 2 Rick van der Hoeven
Nummer 3 Arjan Lommers
Nummer 4 Yordi Borger
Reserves Ivo Jonkers en Mischa Borger

De komende weken zal er weer stevig geoefend moeten worden voor de halve finale wedstrijd. Deze wordt gehouden op 12 juni in Sliedrecht. Deze wedstrijd zal weer moeilijker zijn en de beste ploegen plaatsen zich daar voor de landelijke finale. 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht