Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Oplichter(s) actief onder naam Rode Kruis

Datum: 29 maart 2010
Bron: ingezonden stukken

In de afgelopen weken heeft het Rode Kruis wederom enkele meldingen ontvangen over personen die zich voordoen als vrijwilliger van het Rode Kruis. Dit lijkt een herhaling van de gebeurtenissen uit december 2009. Toen betrof het twee vrouwen die zich voordeden als Rode Kruis vrijwilligers en probeerden dagtochten aan de deur te verkopen of donateurs te werven voor een nieuw gebouw van Mappa Mondo. De vrouwen waren toen vooral bij verzorgingstehuizen en aanleunwoningen actief.

Het Rode Kruis waarschuwt voor dit soort praktijken. Het advies is om altijd te vragen naar legitimatie en bij een geval of een vermoeden van oplichting direct contact op te nemen met de (lokale afdeling van) het Rode Kruis en de politie.

Het Rode Kruis geeft aan dat dagtochten nooit aan de deur worden verkocht. Het Rode Kruis gaat langs de deur tijdens de collecteweek, die volgend jaar van 20 - 26 juni is, en werft lokaal gedurende het jaar donateurs voor het Rode Kruis, maar in beide gevallen kunnen personen zich volledig legitimeren. Het Rode Kruis betreurt het dat iemand de betrouwbaarheid van het Rode Kruis gebruikt om ten onrechte geld in te zamelen. De politie heeft aangegeven dat zij actie kunnen ondernemen wanneer meerdere slachtoffers zich melden.

Het district Stichts Weidegebied van het Rode Kruis zijn op de hoogte van de fondsenwervende activiteiten bij u in de buurt. Voor meer informatie kunt u bellen naar 0297-254231.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug