Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Illegaal scootertreffen in Aalsmeer, gemeente grijpt in

Datum: 22 maart 2010
Bron: Gemeente Aalsmeer

Zondag 21 maart is er een noodverordening van kracht geweest in Aalsmeer-Oost omdat er signalen waren dat er een illegaal scootertreffen werd georganiseerd met een risico op illegale straatraces. De noodverordening hield in dat men zich in bepaalde straten in Aalsmeer-Oost niet zonder doel of reden mocht ophouden. Het is zondag goed verlopen, er hebben zich geen incidenten voorgedaan. Er waren tien tot vijftien scooters bij sporthal De Bloemhof verzameld, maar die vertrokken na een aanwijzing van de politie.

Noodverordening
De politie had vernomen dat er plannen waren om zondag 21 maart een illegaal scootertreffen bij Sporthal Bloemhof te organiseren. De politie vreesde voor illegale straatraces op de openbare weg, waar geen vergunning voor was aangevraagd en wat gevaarlijke situaties zou kunnen opleveren.
Het signaal werd serieus genomen en een noodverordening is uitgevaardigd waardoor het verboden was om zich zondag 21 maart op de Oosteinderweg, Aalsmeerderweg, Middenweg, Hornweg, Legmeerdijk of Machineweg te begeven als men daar niet woonde, werkte, op doorreis was of een andere goede reden had om zich daar te bevinden.

Eerste keer noodverordening in Aalsmeer
De geruchten spraken van een scootertreffen van mogelijk 300 scooters. De politie en burgemeester namen de berichten serieus en kwamen meteen in actie. Er werd besloten om een noodverordening in te stellen. De noodverordening geeft de politie de mogelijkheid om mensen op voorhand, zonder dat er een strafbaar feit is gepleegd, te sommeren te vertrekken of zelfs op te pakken. Een complicerende factor was dat er die dag twee evenementen waren georganiseerd in Aalsmeer: namelijk een vlooienmarkt in De Bloemhof en de Ronde van het Groene Hart wielertoer koerste door Kudelstaart en Aalsmeer.

Vaker noodverordening?
Politie en burgemeester zijn tevreden over de uitwerking van de noodverordening. Ze kunnen echter moeilijk inschatten of het middel nu vaker ingezet gaat worden, dat hangt natuurlijk van de omstandigheden af. Burgemeester Pieter Litjens: "We zijn in ieder geval blij dat de politie op tijd de signalen opving van het geplande scootertreffen; zodat we tijdig onze maatregelen konden treffen".

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug