Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Vrouw en schaap gewond

Datum: 10 maart 2010
Bron: Politie

Vinkeveen - Een vrouw raakte op dinsdag 9 maart gewond toen zij achter haar hond aanging, die het op een schaap gemunt had.

Rond 12.00 uur zag een getuige, een 57-jarige man uit Wilnis, dat een vrouw in de verte een weiland aan de Mijdrechtsedwarsweg achter een hond aanzat, kennelijk omdat de hond achter de schapen aanrende. Hij belde de politie en agenten gingen ter plaatse. Nog voordat de agenten op de Mijdrechtsedwarsweg waren, belde de Wilnisser nog een keer met de politie. Hij meldde dat de vrouw die achter de hond aanzat nu erg paniekerig in het weiland stond te zwaaien en kennelijk hulp nodig had.

De Wilnisser liep het weiland in, zag dat de vrouw de hond inmiddels had aangelijnd en liep naar haar toe. De vrouw, 38 jaar oud en afkomstig uit Vinkeveen, had vermoedelijk haar been gebroken en kon niet meer lopen. Zij durfde haar hond niet los te laten omdat ze bang was dat hij iemand aan zou vallen. Inmiddels lag er ook een gewond schaap in de sloot.

De onverschrokken getuige nam toch de hond van de vrouw over. De brandweer kwam ter plaatse om het gewonde schaap uit de sloot te halen. Agenten en brandweermannen tilden de vrouw op een plank en brachten haar het weiland uit. Ambulancebroeders constateerden een vermoedelijke beenbreuk en zij werd per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht. Het schaap was gewond geraakt. De boer moet afwachten of het dier het overleeft. Familieleden van de vrouw kwamen de hond ophalen. Zij zouden ook de schade met de boer regelen.

De vrouw uitte nog haar dankbaarheid aan de Wilnisser. Zij verklaarde dat toen zij haar been brak via haar gsm hulp had willen vragen, maar haar telefoon bleek leeg. Zij riep voorbijgangers om hulp, maar lag dermate ver van de weg, dat de passanten kennelijk niet door hadden dat zij in nood verkeerde. De Wilnisser schatte dat wel goed in en kwam haar te hulp.

 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug