Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Burgernet: Voetbalsupporters in De Ronde Venen

Datum: 08 maart 2010
Bron: Burgernet.nl

Omdat de politie rekening hield met een gewelddadig treffen, startte zondagavond 7 maart een Burgernetactie en werd Burgernetdeelnemers gevraagd uit te kijken naar verplaatsingen van (groepen)voetbalsupporters in De Ronde Venen, Breukelen en Maarssen.

Het zou gaan om een treffen tussen Ajax en FC Utrecht supporters in een gebied ten noorden van Utrecht, mogelijk in de omgeving van Mijdrecht, Maarssen of Breukelen. Het was dus niet duidelijk waar zij zich zouden verzamelen voor dit treffen en om deze reden koos de politie Utrecht ervoor om een Burgernetactie op te starten. In het bericht werden Burgernetdeelnemers gevraagd om groepen voetbalsupporters te melden via Burgernet.

In de stad Utrecht werd op diverse locaties politiemensen ingezet om de dreiging te minimaliseren en een concentratie van personen/supporters te voorkomen. Deze inzet had het beoogde effect waardoor de situatie kon worden genormaliseerd zonder noemenswaardige escalaties. Na bijna een uur werd de Burgernetactie afgesloten met de mededeling dat er geen onregelmatigheden waren geweest en dat alle deelnemers werden bedankt voor hun alertheid.

Heeft u vragen over deze Burgernetactie of over Burgernet, neemt u dan contact op met [email protected]

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug