Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Brandweer oefent met mobiele slipmat

Datum: 03 maart 2010
Bron: Brandweer Amsterdam-Amstelland

Brandweerkazerne Aalsmeer, kazerne Uithoorn en bedrijfsbrandweer Flora Holland oefenen zaterdag 6 maart, van 9.00 - 16.00 uur in Aalsmeer met de mobiele slipmat van Brandweer Amsterdam-Amstelland. In vier sessies per dag oefenen 16 chauffeurs het rijden en slippen op glad wegdek.

Op 13 en 20 maart vinden er op dezelfde locatie eveneens twee oefensessies plaats. In totaal zullen er tussen de 36 en 40 brandweerchauffeurs de slipcursus volgen.

De mat is een initiatief van het korps Amsterdam-Amstelland en vorig jaar augustus volledig in eigen beheer ontwikkeld en gefabriceerd. De in totaal 500 kilo wegende rubberen mat is 42 meter lang en 10 meter breed; met de mat wordt een weg met twee rijstroken nagebootst.

De mobiele oefenmat maakt het mogelijk om met alle typen brandweervoertuigen te rijden en te slippen op glad wegdek. Zo kan er realistisch én veilig geoefend worden. Brandweer Amsterdam-Amstelland is hiermee het enige korps dat beschikt over een mobiele slipmat die overal in het land ingezet kan worden, speciaal voor rijopleidingen en nascholing van brandweerkorpsen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht