Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Michael Woerden opnieuw winnaar PK Sport Bosdijkloop

Datum: 22 februari 2010
Bron: www.petershotnews.nl

Afgelopen zondag 21 februari organiseerde Toer Trimclub De Merel de jaarlijkse PK Sport Bosdijkloop, met start en finish op de Kerklaan in Vinkeveen. Een van de nieuwe aspecten bij de 32ste versie van deze trim- en wedstrijdloop was het gebruik van elektronische tijdregistratie door middel van een chip die aan de schoenveter bevestigd werd. Vanaf 10 uur kon worden ingeschreven in De Boei in Vinkeveen. Dit is een fraaie en ruime accommodatie voor zo'n evenement. Het is daar altijd erg gezellig.

Het was winters. Bewolkt, maar wel droog. Drie graden, met een matig windje. Het aantal deelnemers was met 301 iets lager dan vorig jaar.

Aantallen
Na de lange vorstperiode met veel sneeuw stonden de lopers te popelen om weer ergens op een sneeuwvrij parcours aan de start te kunnen verschijnen. De deelname aan de kinder- en jeugdloop was iets lager dan vorig jaar, namelijk 15. Evenals de 5 kilometer met 40 deelnemers. Bij de 10 kilometer (altijd de afstand met de meeste deelnemers) was er met 174 deelnemers een stijging van enkele procenten ten opzichte van vorig jaar. En de halve marathon was met 72 deelnemers goed bezet.

Op de diverse afstanden werd volop strijd geleverd. Bij elk kilometerpunt stond een afstandsbord. Deze grote borden langs het parcours werden gewaardeerd. Alle lopers konden op deze wijze regelmatig controleren of ze nog op het geplande schema lagen.

Jeugd wil bewegen
De voornamelijk jeugdige deelnemers aan de kortste afstand, uit de leeftijdsgroep van 6 tot 12 jaar en grotendeels voorzien van een mooi T-shirt, hadden er duidelijk zin in. De winnaar bij de jongens was net als vorig jaar Mickey Peters uit Vinkeveen (6:34 min.). De winnaar bij de meisjes was ook dezelfde als vorig jaar: Annemarie ten Kate uit Nieuw-Vennep (7:32 min.).

5 en 10 kilometer
De overwinning bij de 5 kilometer mannen was ook al weer dezelfde als vorig jaar: Marcel de Jong uit Mijdrecht, in een snelle tijd van 16:30 min. Bij de dames was Lonneke Meijer de winnares met een tijd van 22:53 min., zij komt ook uit Mijdrecht.

De afstand van 10 kilometer heeft traditioneel een groot deelnemersveld. De winnaar was Ricardo van 't Schip uit Mijdrecht met een tijd van 34:20 min. Bij de dames won Maureen Koster uit Boskoop met een snelle tijd van 36:41 min. Deze tijd was aanzienlijk sneller dan die van de winnares van vorig jaar, namelijk een verschil van ongeveer tweeënhalve minuut.

Halve marathon
De halve marathon is de afstand die het meest tot de verbeelding spreekt. De route voert door het fraaie landschap van het buitengebied van de gemeente De Ronde Venen, namelijk door de polder via Oukoop naar Nieuwer Ter Aa en terug naar Vinkeveen. De halve marathon werd om 12:00 uur weggeschoten door Ronald Meijer, kantoordirecteur De Ronde Venen van Rabobank Rijn en Veenstromen.

Bij de heren was de winnaar dezelfde als vorig jaar, namelijk Michael Woerden uit Mijdrecht met een knappe tijd van 1:15:33, zeker gezien de winterse omstandigheden. Met een voorsprong van ongeveer anderhalve minuut op nummer twee was hij oppermachtig. Hij kon de wisselbeker in ontvangst nemen.

Bij de dames was de overwinning voor Carla van Rooijen uit Aalsmeer met een tijd van 1:31:48. Ook voor haar had de organisatie een wisselbeker.

Organisatie
De organisatie bij start en finish, in De Boei en onderweg liep dit jaar gesmeerd, waardoor er veel tevreden gezichten waren. De enthousiaste speaker Peter van Adrichem zorgde voor een goede sfeer bij de finish. Door middel van de chip, bevestigd op de sportschoen, kon men direct de tijden van de lopers registreren. Dat resulteerde in een snellere beschikbaarheid en hogere nauwkeurigheid van de uitslag (zie www.uitslagen.nl en www.ttcdemerel.nl voor de volledige uitslag). De prijswinnaars konden weer vertrouwen op een vlotte en snelle prijsuitreiking. Al met al een geslaagd evenement.

De organisatie van dit evenement was niet mogelijk zonder de vele sponsors, met PK Sport als hoofdsponsor. En verder natuurlijk dankzij de hulp van veel vrijwilligers, gediplomeerde verkeersregelaars, leden van TTC De Merel, de EHBO, de masseur, muziek bij de finish, personeel van De Boei en vele anderen. En uiteraard de lopers die na het startschot van Ronald Meijer door het mooie, landelijke 'Bosdijk' parcours in de omgeving van Vinkeveen liepen.

Tot volgend jaar bij de 33ste PK Sport BOSDIJKLOOP, op de derde zondag van februari, zijnde zondag 20 februari 2011.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug