Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Man uit Kudelstaart aangehouden na achtervolging

Datum: 19 februari 2010
Bron: Politie Regio Utrecht

Alphen a/d Rijn - In de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 februari, omstreeks 01.45 uur heeft de politie een 42-jarige inwoner van Kudelstaart op de Stuifzwam aangehouden.

Ongeveer een kwartier eerder reden twee politiefunctionarissen over de Aardamseweg in Ter Aar en zagen hem komende vanuit de richting van Alphen aan den Rijn op de Westkanaalweg rijden. Zij wilden een controle uitvoeren en keerden hun voertuig.
De Kudelstaarter keerde echter ook en maakte zich snel uit de voeten richting de Zegerbaan. Bij de ontstane achtervolging liep de snelheid hoog op.

De politiefunctionarissen probeerden de personenauto op een verantwoordelijke wijze tot stoppen te dwingen. Een kleine touché kon echter niet voorkomen worden omdat de man onverwachts via de middenberm omkeerde.
Uiteindelijk reed hij zich vast bij de Stuifzwam. Omdat het leek alsof hij wat uit zijn handschoenenkastje haalde, is hij door de politiefunctionarissen met getrokken pistool aangehouden.

Bij de fouillering werden twee zakjes met harddrugs aangetroffen. De man is vervoerd naar het politiebureau. Eveneens bleek dat zijn rijbewijs al eerder was ingevorderd, dit was vermoedelijk ook de reden van zijn vluchtgedrag. De politie doet verder onderzoek.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug