Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

OM eist boete tegen Mijdrechter

Datum: 29 januari 2010
Bron: Reformatorisch Dagblad

Utrecht - Het openbaar ministerie heeft vanochtend een boete van 250 euro geëist tegen een 24-jarige man uit Mijdrecht die ervan wordt verdacht christenen te hebben beledigd.

Bij de voordeur van het huis waar de man woonde hing hij posters op waarop christenen en nazi's met elkaar in verband werden gebracht. Op een poster stonden een kruis en een hakenkruis, met daartussenin een isgelijkteken. Een andere poster toonde een kruis met daaroverheen een verbodsteken, op een derde was een kerkgebouw met daarvoor de tekst 'Burn the ...'  te zien.

De verdachte, bij wie een autistische stoornis is vastgesteld, omschreef zichzelf als satanist. "Ieder mens is zijn eigen god. Er staat niemand boven ons naar wie we moeten luisteren", verduidelijkte hij. Hij verklaarde niets tegen het christendom of christenen te hebben. Wel zei hij zich te ergeren aan „christenfascisten die proberen mij te bekeren." Hij doelde daarmee op christenen die evangeliseren onder bezoekers van hardrockconcerten. "Zij vinden dat ik gered moet worden. Ze dringen zich op."

De posters hing hij naar eigen zeggen op "om uit te drukken hoe achterlijk het is als je iedereen die niet naar je luistert, slecht vindt."

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht


Terug

Hollandse AVond Mijdrecht