Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Extra toezicht vuurwerkoverlast in De Ronde Venen

Datum: 22 december 2009
Bron: Politie Regio Utrecht

Om de overlast van vuurwerk zo veel mogelijk te beperken houdt de politie van het wijkteam De Ronde Venen vanaf deze week extra toezicht. In alle wijken surveilleren agenten vooral in burger te voet en op de fiets.

In Nederland is het toegestaan om vuurwerk af te steken op 31 december van 10.00 uur 's morgens tot 02.00 uur s'nachts. Personen die buiten de afgesproken uren met vuurwerk worden betrapt, riskeren een hoge boete. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar worden doorgestuurd naar bureau Halt of krijgen een bekeuring. Bij het afsteken van illegaal vuurwerk (zoals vlinderbommen en lawinepijlen), wordt direct proces verbaal opgemaakt. Het Openbaar Ministerie bepaalt de hoogte van de boete.

1-1-2
Verdachten die zich schuldig maken aan strafbare feiten waaronder vernieling, vandalisme, brandstichting en vernieling worden direct worden aangehouden. Hiervoor heeft de politie ook uw hulp nodig. Ziet u dat iemand bijvoorbeeld een bushokje of prullenbak vernield met vuurwerk, dan mag u hiervoor het alarmnummer 112 bellen. In dat soort gevallen is de politie meestal binnen 10 minuten ter plaatse om de verdachte(n) aan te houden. Overlast van knallend vuurwerk kunt u melden via het nummer 0900-8844. Mocht er in uw woonomgeving regelmatig overlast zijn, dan kunt u ook een email sturen naar [email protected]

Het politiewijkteam De Ronde Venen wens u prettige en veilige feestdagen toe!

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hema Mijdrecht

Family Mijdrecht


Terug

Hema Mijdrecht

Family Mijdrecht