Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Negatief reisadvies door sneeuw

Datum: 20 december 2009
Bron: ANP

De ANWB raadt automobilisten af de weg op te gaan. De sneeuw veroorzaakt veel overlast, aldus een woordvoerder zondagochtend. ''Veel snelwegen zijn niet goed te berijden.''

Volgens hem hebben zich veel ongelukken voorgedaan waarbij auto's weggleden en in een sloot of greppel belandden.

Het KNMI verwacht dat er zondag in het hele land tussen de vijf en tien centimeter sneeuw kan vallen bij een temperatuur die op de meeste plaatsen niet boven het vriespunt uit zal komen. 

Spoorbeheerder ProRail heeft zondag iets na 10.00 uur een negatief reisadvies afgegeven voor treinreizigers. Volgens een woordvoerster is op sommige trajecten helemaal geen treinverkeer mogelijk, op andere trajecten rijden de treinen zeer onregelmatig.

Diverse vervoersbedrijven hebben zondagochtend besloten de bussen in de garages te houden in verband met de weersomstandigheden. Op de meeste plaatsen is tussen 10 en 15 centimeter sneeuw gevallen.

Een woordvoerder hoopt dat in de loop van de ochtend busverkeer mogelijk is in de steden. Veel grote plaatsen verwachten zondag veel mensen wegens koopzondag en kerstactiviteiten. te.

Ook Connexxion heeft besloten de chauffeurs voorlopig binnen te houden. Het bedrijf bekijkt de situatie om 10.00 uur opnieuw,

Het vliegverkeer op Schiphol heeft zondagochtend wel wat last van de weersomstandigheden, maar de problemen vallen tot nu toe mee.

Reizigers moeten rekening houden met vertragingen tot drie kwartier. Volgens een woordvoerster zijn sneeuwploegen hard bezig om de banen schoon te houden.

Het is nog onduidelijk hoe de werkweek maandag gaat beginnen. "Naar verwachting wordt het ietsje warmer, dat betekent dat de sneeuw kan smelten, maar het kan ook gaan ijzelen", zegt een woordvoerder van de Verkeersinformatiedienst.

Hij raadt automobilisten vooral aan rechts te blijven rijden. "Daar is het meeste verkeer al geweest en daar is dus het meeste zout in de sneeuw gedrukt."

 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34
Terug