Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Verdachte in onderzoek illegaal vuurwerk in bewaring in Kudelstaart

Datum: 07 december 2009
Bron: Politie Regio Amsterdam-Amstelland

Kudelstaart - Het Regionaal Milieu Team van de politie Amsterdam-Amstelland heeft op dinsdag 1 december een 48-jarige man uit Amsterdam aangehouden die verdacht wordt van handel in illegaal vuurwerk. De verdachte is vandaag door de rechter-commissaris in Amsterdam voor twee weken in bewaring gesteld. Het strafrechtelijk onderzoek vindt plaats onder leiding van het Functioneel Parket.

Op woensdag 25 november is in een loods in de Haarlemmermeer 2468 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen. Het betrof onder andere flowerbeds, Chinese rollen en nitraatklappers. Het gaat hier om vuurwerk dat niet voldoet aan de gestelde eisen van het Vuurwerkbesluit en heeft over het algemeen een veel zwaardere lading dan toegestaan. Op diezelfde dag (25-11-2009) is een 30-jarige man uit Kudelstaart aangehouden die vermoedelijk illegaal vuurwerk heeft verkocht dat afkomstig was uit de loods. Deze man is vrijdag 27 november na verhoor weer heengezonden.

De 48-jarige man uit Amsterdam is de eigenaar van de loods waar het illegale vuurwerk is aangetroffen. Deze loods is niet geschikt voor de opslag van vuurwerk. Ook stond in de loods een grote hoeveelheid diesel opgeslagen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34

Terug