Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Kom schaatsen op het Raadhuisplein Mijdrecht

Datum: 13 november 2009
Bron: Ingezonden stukken

De Ronde Venen heeft er een nieuw evenement bij. Van 3 tot en met 27 december a.s. kan er worden geschaatst op het Raadhuisplein in Mijdrecht. Er komt een tijdelijke schaatsbaan van 450 m2 te liggen van echt ijs. Het initiatief van het schaatsplein is afkomstig van de schaatsverenigingen Vios en Voorwaarts uit Vinkeveen, Hou Streek uit de Hoef en Nooit Gedacht uit Wilnis. Een ploeg van ruim 140 vrijwilligers zorgt er voor dat jong en oud ruim drie weken lang kunnen genieten van echte schaatspret.

De schaatsbaan wordt op 3 december a.s. officieel geopend door burgemeester Burgman en zal vanaf dat moment bijna de hele maand december zorgen voor een extra feestelijke sfeer in het centrum van Mijdrecht. Naast het 'reguliere' schaatsen vinden er activiteiten plaats als: kunstschaatsen, discoschaatsen, ijsdansen, ijshockey, schaatsdemonstraties etc. Doordat de baan uit echt ijs bestaat, kan men er met eigen kunst- of ijshockey-schaatsen terecht. Noren zijn niet toegestaan. Wie geen schaatsen (meer) heeft kan deze ter plekke huren.

De ijsbaan wordt opgevrolijkt met een traditionele koek en zopietent, waar het standaard ijsbaan-assortiment verkrijgbaar is, zoals o.a. koeken, erwtensoep, warme chocolademelk e.d. Tussen de koek en zopietent en de schaatsverhuur komt een terras met volop uitzicht op de baan.
Behalve Eerste Kerstdag zal de ijsbaan elke dag van 's ochtends tot 's avonds geopend zijn. Op weekdagen is de baan van 's ochtends tot 's middags gereserveerd voor schoolschaatsen. Elke week zijn er andere activiteiten gepland. Een actueel overzicht hiervan staat op www.venen-on-ice.nl

Schoolschaatsen
Alle kinderen van de basisscholen uit De Ronde Venen en Kockengen kunnen gratis en in klassikaal verband komen schaatsen op de schaatsbaan. Dit is mogelijk gemaakt dankzij hoofdsponsor Rabobank Veenstromen. IJsclub Nooit Gedacht levert de instructeurs. Per groep wordt anderhalf uur instructie gegeven. Deze lessen zijn voornamelijk geschikt voor kinderen vanaf groep 4. Op de baan is plaats voor maximaal 50 kinderen. Na afloop krijgt iedereen een beker warme chocolademelk.
Scholen kunnen online inschrijven voor een dag en tijd. Op dit moment hebben reeds 1.750 schoolkinderen gebruik gemaakt van deze gelegenheid. Scholen die zich nog niet hebben aangemeld wordt geadviseerd er snel bij te zijn.

Unieke mogelijkheid
"Deze tijdelijke schaatsbaan vormt voor de jeugd een unieke mogelijkheid om op een eenvoudige en aantrekkelijke manier kennis te maken met de schaatssport," aldus voorzitter Jos van Wijk van de Stichting Venen on Ice. "Dankzij het feit dat de schaatsbaan wordt gerealiseerd door lokale vrijwilligersorganisaties, is het mogelijk de kosten relatief laag te houden. Toch zou dit evenement niet van de grond zijn gekomen zonder steun van de gemeente De Ronde Venen, hoofdsponsor Rabobank Veenstromen, plaatselijke middenstand en bedrijfsleven."
Van Wijk schat dat tijdens het evenement in totaal zo'n 140 vrijwilligers actief zijn als schaatsinstructeur, bij de schaatsverhuur, beheer van het ijs, de verzorging van de koek en zopie en EHBO. "Alle betrokkenen zijn enorm enthousiast. We krijgen er een mooi nieuw evenement bij."

Openingstijden IJsbaan Raadhuisplein Mijdrecht
Opening op 3 december om 10.00 uur.
Maandag t/m donderdag geopend van 09.00 tot 21.00 uur
Vrijdag en zaterdag geopend van 09.00 tot 23.00 uur
Zondag geopend van 11.00 tot 21.00 uur
24 december geopend van 09.00 tot 17.00 uur.

Eerste Kerstdag gesloten.
Tweede Kerstdag geopend van 11.00 tot 17.00 uur
'Derde' Kerstdag 27 december geopend vanaf 11.00 uur.

Officiële afsluiting om 17.00 uur

Toegang: 2 euro. Schaatshuur 3 euro per paar.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht
Terug

Family Mijdrecht