Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

De Ronde Venen nu ook in Google Street View

Datum: 10 november 2009
Bron: Redactie / nu.nl

Mijdrecht - Inwoners van De Ronde Venen kunnen vanaf vandaag online door hun straat, wijk en dorp wandelen. Google Street View heeft De Ronde Venen toegevoegd aan de dienst die is geïntegreerd in Google Maps. Vrijwel heel Mijdrecht valt te zien vanaf straatniveau, met uitzondering van het industrieterrein.
Half Wilnis staat op de foto en slechts de doorgaande weg door Vinkeveen valt te zien. Ook Amstelhoek en een deel van het buitengebied van Waverveen zijn toegevoegd aan de dienst.

Met Street View kunnen gebruikers op een plattegrond van Google rondkijken vanaf straatniveau. Het bedrijf heeft de afgelopen maanden vrijwel alle straten in en rond dertig steden meter voor meter gefotografeerd.

Google maakt door middel van software automatisch gezichten van personen en nummerborden van voertuigen onherkenbaar.
De foto's zijn te bekijken door een geel poppetje op de plattegrond te slepen. Door de kijkrichting van het poppetje aan te passen, kunnen gebruikers om zich heen kijken.

 

In maart dit jaar had Google ruim 4000 kilometer Nederland in kaart gebracht. Nu is dat dus meer dan 35.000 kilometer. 
Google weet nog niet wanneer het heel Nederland in beeld heeft gebracht. Street View vertoont nog behoorlijk veel witte vlekken in het zuiden en oosten van het land.

 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34


Terug