Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Advocaat stopt na 'aanslagen,' ongeluk A2 Vinkeveen

Datum: 16 oktober 2009
Bron: Telegraaf.nl - Martijn Koolhoven

De rebelse Utrechtse vastgoedadvocaat Dion Bartels, die het afgelopen jaar de strijd heeft aangebonden tegen grote fraudezaken zoals Palm Invest en Easy Life en die ook optreedt voor slachtoffers van de DSB Bank, wil stoppen met zijn praktijk.

Hij voelt zich te zwaar geïntimideerd door zijn tegenstanders. "Ik kan er niet meer tegen." Bartels is gisteravond voor de tweede keer in vier weken betrokken geraakt bij een verkeersongeluk. Volgens de advocaat is er opzet in het spel, maar politieonderzoek moet nog uitwijzen of dat ook zo is.

Gisteravond werd Bartels volgens eigen zeggen "van de weg gereden" op rijksweg A2 nabij Vinkeveen. Zijn chauffeur zat achter het stuur, Bartels zelf zat op de achterbank. Bartels raakte lichtgewond, hij klaagde na de klap over pijn in zijn nek.

"Ze hebben een redelijk grote kettingbotsing veroorzaakt. Mijn nek doet pijn", aldus Bartels gisteravond. "Ik word nu afgevoerd. Ik heb er genoeg van, ik stop", aldus de rebelse Utrechtse advocaat. "Publiceer maar: ik kan er niet meer tegen!"

Vier weken geleden nog was Bartels onder verdachte omstandigheden het slachtoffer van een zwaar enkelzijdig ongeval op rijksweg A4 tussen Den Haag en Amsterdam. Toen zat hij zelf achter het stuur van zijn Volvo en zaten twee van zijn kinderen achterin. De auto raakte door nog onopgehelderde oorzaak van de weg en raakte zwaar beschadigd. Volgens de politie was het toen een wonder dat de Utrechtse advocaat en zijn kinderen de Volvo levend konden verlaten. Sindsdien mag Bartels overigens niet meer met zijn kinderen rijden.

De advocaat zelf heeft meermalen gespeculeerd over het gegeven dat hij het slachtoffer zou zijn van intimidatie of een aanslag. Hard bewijs is daarvoor nog niet gevonden. Gisteravond belde hij vanaf rijksweg A2 vlak na het ongeval zwaar aangeslagen de verslaggever van De Telegraaf. "Ze zijn weer tegen mij aangereden. Ik kan er niet meer tegen. Ik stop."

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht


Terug

Hollandse AVond Mijdrecht