Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Xyleen vrijgekomen bij Neville Chemical Europe BV

Datum: 25 september 2009
Bron: Brandweer Amsterdam-Amstelland

Uithoorn - Op donderdagochtend 24 september 2009 om 10.30 uur heeft er een incident plaatsgevonden bij Neville Chemical Europe BV (CINDU). In een container was een lek ontstaan. Daardoor stroomde de inhoud over de Amsteldijk de Amstel in.

Het oplosmiddel, ook bekend onder de naam xyleen, is licht ontvlambaar en bij mensen schadelijk voor de huid. Het bedrijf heeft de plekken waar de stof op de weg gelekt was afgedekt met brandwerend schuim.

Ook de in de Amstel gestroomde oplosmiddel, die op het water bleef drijven, is met een schuimlaag bedekt. Het bedrijf pompt het water weg naar de eigen zuiveringsinstallatie.

Het lek zelf is inmiddels gedicht. Nadat de melding van het lek binnenkwam rukte de brandweer meteen met groot materieel uit, omdat het mogelijk om een gevaarlijke stof zou gaan.

De Amsteldijk en enkele toegangswegen naar het industrieterrein in Uithoorn werden enkele uren door de politie afgezet. Tegen het einde van de middag was alleen het stuk weg nog afgezet waar het oplosmiddel lekte, maar kon al het verkeer er weer langs.

Een voorbij komende fietser is over het middel uitgegleden en lichtgewond met enkele schaafwonden geraakt. Hij is door de opgeroepen ambulance behandeld.

De diverse bevoegde overheden zijn geïnformeerd. De oorzaken van het incident zullen nog onderzocht worden.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht


Terug

Hollandse AVond Mijdrecht