Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

7-jarig jongetje gevonden dankzij inzet Burgernet

Datum: 20 augustus 2009
Bron: Gemeente De Ronde Venen

Mijdrecht - Dankzij de inzet van Burgernet is woensdagavond een 7-jarig jongetje uit Mijdrecht weer teruggevonden. De politie schakelde om 20.20 uur Burgernet in nadat het jongetje was verdwenen bij de woning van zijn opa aan Molenwiek.

Het jongetje zou een uur daarvoor nog bij de woning van zijn opa hebben gestaan, maar was ineens verdwenen. Via de politiecentrale werd het signalement van de vermiste jongen onder ruim vierhonderd Burgernetdeelnemers verspreid. Tegelijkertijd kamden politiemensen met een foto in de hand de wijk uit en spraken diverse bewoners aan met de vraag of zij misschien het vermiste jongetje hadden gezien.
Kort na de melding via Burgernet zag een deelneemster een jongetje lopen in de Cornelis Beerninckstraat die voldeed aan het signalement dat via Burgernet was verspreid.
De vrouw nam via het telefoonnummer 0800-0011 contact op en bracht de jongen naar het politiebureau waar hij met zijn opa werd herenigd.

Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. De centralist van de meldkamer van de politie start, na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind, een Burgernetactie op.
Dit gebeurt op basis van een goed signalement. Burgernetdeelnemers krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht per SMS met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Dat gebeurt gewoon vanuit de eigen woning, op straat of vanaf de werkplek. Zo kunt u direct behulpzaam zijn bij de opsporing van bijvoorbeeld dader(s), een voertuig of een vermist kind.

Wilt u ook een actieve rol spelen bij de veiligheid van uw woon- en leefomgeving? Dan kunt u zich opgeven als deelnemer van Burgernet via de website www.burgernet.nl

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht