Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Kleingeldwisseltruc in Vinkeveen

Datum: 06 augustus 2009
Bron: Politie Regio Utrecht

Vinkeveen - Een bejaarde vrouw deed op woensdag 5 augustus aangifte van een kleingeldwisseltruc die op dinsdag 4 augustus plaatsvond.

Op dinsdag 4 augustus rond 18.15 uur werd een 86-jarige vrouw bij haar woning aan de Herenweg aangesproken door een man en vrouw. Beiden spraken een buitenlandse taal en gebrekkig Engels. Zij hingen een verhaal op dat zij een garage moesten bellen en of zij kleingeld kon wisselen. Zij pakte haar portemonnee en wisselde het geld. De man zag daarbij kans vingervlug bankbiljetten uit de portemonnee te stelen, zonder dat het slachtoffer dit op dat moment bemerkte. Daarna verlieten de man en de vrouw de woning. Later ontdekte de Vinkeveense dat de man meerdere bankbiljetten had gestolen.

Waarschuwing
De politie waarschuwt oplettend te zijn indien u op straat wordt gevraagd kleingeld te wisselen (voor parkeren / telefoneren). Het is de afgelopen maanden al meerdere malen voorgekomen dat kwaadwillende lieden op een vingervlugge manier bij het wisselen de bankbiljetten uit de portemonnee weten te halen. Wees hier dus op bedacht. Geef bijvoorbeeld als antwoord dat u geen kleingeld of uw portemonnee niet bij u heeft. Mocht u wel willen wisselen, zorg dan dat de ander niet aan of in de buurt van uw portemonnee kan komen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht