Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Baambrugse Zuwe en Vinkenkade weer open voor personenauto’s

Datum: 04 augustus 2009
Bron: Gemeente De Ronde Venen

OFFICIEEL PERSBERICHT:

De Baambrugse Zuwe en Vinkenkade zijn afgelopen week afgesloten geweest voor al het doorgaande verkeer. Dat was gedaan uit vrees voor een te grote drukte op deze wegen als gevolg van de afsluiting van de N201 tussen de A2 en Vinkeveen. De aanrijtijd voor hulpverleningsvoertuigen zou daardoor te lang kunnen worden en dat wilden we als gemeente voorkomen. Door onder andere navigatieapparatuur weten onbekenden de alternatieve wegen in het gebied ook te vinden; zo reden er zelfs buitenlandse vrachtwagens. Om daar een einde aan te maken zijn dinsdag 28 juli verkeersregelaars ingeschakeld om dit in goede banen te leiden. De politie heeft ook nog gecontroleerd op doorgaand verkeer, maar dat leidde al snel tot lange files.

Waarom hebben we de afsluiting nu toch weer opgeheven?
- Het is zomervakantie, de belangrijkste periode van het jaar voor de aan de route gelegen recreatieondernemers;
- Het is te druk om inwoners van Vinkeveen en toeristen (het bestemmingsverkeer) te kunnen onderscheiden van het overige (doorgaande) verkeer;
- Het is weliswaar aanmerkelijk drukker dan normaal, maar het verkeer stroomt nog voldoende door, zodat de bereikbaarheid voor de hulpverleningsvoertuigen niet in gevaar komt.

Vrachtwagens horen er echter niet thuis, daarom worden tot het einde van de werkzaamheden aan de N201 (tot 17 augustus, 05.00 uur) verkeersregelaars ingezet bij de afrit Abcoude om te zorgen dat zij niet de Vinkenkade of Winkeldijk oprijden. De gemeente heeft het besluit in goed overleg met de provincie en de gemeente Abcoude genomen. Politie en gemeente houden de komende dagen het verkeer goed in de gaten. Mochten er tegen de verwachting in toch problemen ontstaan met de doorstroming, sluiten wij nieuwe maatregelen niet uit. Na openstelling van de N201 zal op de Vinkenkade, Baambrugse Zuwe en Groenlandsekade de oude situatie van voor de werkzaamheden weer worden hersteld.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht


Terug

Hollandse AVond Mijdrecht