Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Gewapende overval op Karwei in Mijdrecht

Datum: 31 juli 2009
Bron: www.petershotnews.nl

Mijdrecht - Door twee mannen werd op woensdagmiddag 29 juli een gewapende overval op een bouwmarkt gepleegd. Zij gingen er op een motor vandoor.

Rond 16.25 uur kwam een man met een helm op een bouwmarkt aan de Industrieweg binnen. Hij bedreigde een personeelslid en een klant en ging er met een geldbedrag vandoor. Hij liep naar buiten, sprong achter bij een andere man op de motor, waarna zij er met hoge snelheid vandoor gingen. Een oplettende getuige onthield het kenteken van de vluchtmotor en gaf dit aan een medewerker van de bouwmarkt door. Het bleek een gestolen motor te zijn.

Een agent zag de motor op de rotonde Veenweg/Industrieweg met hoge snelheid vluchten in de richting van Wilnis. Hij gaf dit aan de collega’s door, agenten gingen die kant op, maar de motor werd niet meer gezien. Door meerdere politie-eenheden, waaronder ook van Amsterdam-Amstelland, en door een politiehelikopter werd naar de verdachten gezocht. Ook startte de politiemeldkamer een Burgernetaktie op. Al deze inspanningen leidde niet tot de aanhouding van de verdachten.

Signalementen
Man met vuurwapen: blanke man van ongeveer 1.70 meter, zwart bomberjack, blauwe spijkerbroek en hij droeg een zwarte helm. Van de bestuurder van de motor is alleen bekend dat hij donkere kleding droeg en een zwarte helm op had. De motor was donker van kleur.

Op donderdagochtend rond 08.05 uur meldde een getuige dat hij op de Veldhuisweg in Vinkeveen (route van Wilnis naar Breukelen) op recreatieterrein het Donkereindse Bos een motor zag staan. Agenten gingen ter plaatse en het bleek te gaan om de bij de overval gebruikte motor.

Aan getuigen van de overval en aan mensen die de vluchtende verdachten met de motor op de Veldhuisweg in Vinkeveen en/of omgeving hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Foto's: Peter Bakker (A-side media)

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht