Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Klompenrace 2009 bij Wilnis Festival

Datum: 05 augustus 2009
Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit jaar is het vijfentwintig jaar geleden dat Wilnis haar 900 jarige bestaan vierde. Dat was de aanlei-ding voor het eerste Wilnis Festival. Dit Festival kreeg de naam Feestweek.

Die week duurde tien dagen waarin echt van alles georganiseerd werd: zeskamp, steprace, gondelvaart, skischans springen en nog veel meer. Een heel leuke activiteit toen was de Klompenrace. Een race op oud Hollandse klompen, rennend door het dorp.

Vanwege het vijfentwintig jarig jubileum van het festival, willen wij deze Klompenrace herhalen. Daarom organiseert de brandweer Wilnis op woensdag 12 augustus een klompenrace. Samen met sponsor Advisor zal de start om 19.00 uur plaatsvinden.

Inschrijving
Wilt u (weer) meedoen met de Klompenrace? Dan kunt u zich vanaf heden aanmelden via het inschrijfformulier dat nu al te downloaden is via de site van het Wilnis Festival www.wilnisfestival.nl/woensdag.php. Ook op de dag zelf, kunt u zich nog van 14.00 uur tot 18.45 uur nog inschrijven. Deelname is gratis. Het ingevulde formulier stuurt u naar [email protected] óf via de post naar brandweer Wilnis, Pieter Joostenlaan 26, 3648 XR Wilnis.

Parcours
De deelnemers starten voor de Brandweerkazerne bij het festivalterrein.Het te lopen parcours gaat via de Pieter Joostenlaan en de Herenweg, naar de Dorpsstraat. Dan via het fietspad naast de Enschedeweg naar de Ringdijk. Vervolgens via het park naar de finish bij de feesttent. De deelnemers ontvangen bij inschrijving een stempelkaart. Deze kaart moet op 3 plaatsen worden afgestempeld.

De snelste loper en loopster ontvangen na afloop de "Gouden Wilnis Klomp".

Deelnemen kan vanaf 15 jaar en uitsluitend op oud Hollandse houten klompen.

De prijsuitreiking is direct na afloop van de race.

Wij rekenen op veel deelnemers.

Tot dan!

Brandweer Wilnis

 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht