Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Verdachten overval De Boei vrijuit

Datum: 25 juli 2009
Bron: www.petershotnews.nl

VINKEVEEN - De Utrechtse rechtbank heeft twee Utrechters vrijgesproken van de gewapende overval op dorpsgebouw De Boei in Vinkeveen. De mannen hoorden twee weken geleden ieder vier jaar celstraf tegen zich eisen.

Volgens de officier van justitie liepen de 22-jarige A. el Y. en de 21-jarige A. el M. op 20 januari De Boei binnen terwijl twee medewerkers bezig waren de weekopbrengst te tellen. De overvallers zetten een vuurwapen op het hoofd van beide slachtoffers, en gingen ervandoor met zo’n 4000 euro.

Via een oproep op Burgernet kwam de politie bij een woning aan de Patrijzenlaan in Vinkeveen. Daar werd een deel van de buit, zo’n 400 euro gevonden. In de woning waren op dat moment El Y. en El M. aanwezig.

Die ontkenden betrokken te zijn geweest bij de overval. Zij zouden alleen in de woning hebben overnacht. De rechtbank concludeerde dat er wel degelijk aanwijzingen waren dat een van hen of beiden betrokken waren bij de overval.

Maar het was ook mogelijk dat de verklaringen van de verdachten wel klopten, aldus de rechtbank. Zij wees erop dat er geen direct bewijs was, zoals DNA of andere sporen, waarmee de betrokkenheid van de twee kon worden bewezen. Daarom kon zij niet anders dan de twee vrijspreken, concludeerde zij.

Klik hier voor het artikel van de overval.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hema Mijdrecht

Family Mijdrecht


Terug

Hema Mijdrecht

Family Mijdrecht