Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Serie-overvaller aangehouden

Datum: 23 juli 2009
Bron: parool

Uithoorn/Zandvoort - Met de aanhouding dinsdagavond van een 23-jarige verdachte in Zandvoort, denkt de politie zeker vijf overvallen en een bedreiging in Amstelveen te hebben opgelost. Vijf winkels in dat gebied werden overvallen door een man met een mes. De buit bedroeg gemiddeld enkele honderden euro's.

De recherche kwam de verdachte op het spoor na diverse tips. Dankzij het signalement van de overvaller - lang, blank, blond haar, capuchon of sjaal over het hoofd - kon de politie hem in verband brengen met een incident in Uithoorn. Hier werd begin dit jaar een buschauffeur bedreigd. Diverse getuigen die aanwezig waren bij één van de vijf overvallen in Amstelveen, pikten vervolgens tijdens een foto-confrontatie dezelfde persoon eruit.

De vijf winkelovervallen waarvan de 23-jarige man wordt verdacht vonden plaats van begin juni tot half juli. De werkwijze was in praktisch alle gevallen gelijk. De dader, die zich onherkenbaar probeerde te maken met een sjaal of capuchon, sloeg over het algemeen rond sluitingstijd toe. Om zijn dreigementen kracht bij te zetten, gebruikte hij in alle gevallen een mes. Dat leverde hem in vier van de vijf gevallen een buit op van enkele honderden euro's. Een ijswinkel, dierenhandel, cadeaushop, kledingwinkel en supermarkt werden op deze manier bezocht. Mogelijk dat de verdachte nog meer zaken op zijn geweten heeft.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht