Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Burgernet: Verdachte personen aangehouden in Vinkeveen

Datum: 16 juli 2009
Bron: Politie Regio Utrecht

Vinkeveen - Agenten hielden op dinsdag 14 juli twee mannen aan die zich verdacht bij een geldautomaat op hielden.

Rond 18.55 uur reden agenten over de Plevierenlaan. Daar zagen zij dat een auto aan de achterzijde van het winkelcentrum geparkeerd stond. De auto was zodanig geparkeerd dat de beide inzittenden zicht hadden op een pinautomaat bij het winkelcentrum.
De agenten vertrouwden het niet en besloten de beide mannen te controleren. De agenten keerden daarom iets verderop hun auto en reden terug. Zij zagen echter dat de auto met de twee mannen was verdwenen. Gezien de verdachte situatie gaven zij dit door aan de Politiemeldkamer, waarna een Burgernetactie werd gestart.

Meerdere politie-eenheden keken in de omgeving naar de auto uit. Agenten zagen de auto op de Pijlstaartlaan rijden. De auto werd aan de kant gezet. De bestuurder, een 57-jarige man uit Amsterdam, bleek een boete van ruim €700 open te hebben staan en werd aangehouden. De passagier kon zich niet legitimeren, maar gaf wel zijn naam op: hij zou 43 jaar oud zijn en uit Ghana komen. Omdat hij zich niet kon legitimeren, werd ook hij aangehouden.

Beide mannen werden naar het politiebureau overgebracht. Daar bleek dat zij op de Plevierenlaan niets kwaads in de zin hadden gehad, maar daar een afspraak hadden.
De openstaande boete werd gedeeltelijk door de Amsterdammer betaald, het openstaande bedrag werd door een kennis van hem naar het politiebureau gebracht. Die kennis kwam ook met het paspoort van de passagier.
Daaruit bleek dat hij een valse naam had opgegeven. Hij bleek 37 jaar oud te zijn en uit Ghana te komen. Hij is voor nader onderzoek naar zijn verblijfstatus overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie en is ingesloten. De Amsterdammer is na betaling van de boete in vrijheid gesteld.

 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht